Oktobar 2021. najcrnji mesec od početka epidemije

Oktobar 2021. godine ostaće upamćen kao mesec u kome je, prema zvaničnim podacima, zabeležen najveći broj preminulih od posledica koronavirusa u Srbiji – čak 1.721.
Oktobar 2021. najcrnji mesec od početka epidemije
Foto: 021.rs
U odnosu na prethodni mesec broj umrlih je skoro udvostručen, a prosečan dnevni broj preminulih u oktobru je premašio 55, piše N1.
 
Broj umrlih na dnevnom nivou u mesecu koji je za nama nije padao ispod 46, a poslednjeg dana oktobra broj žrtava smrtonosnog virusa dostigao je 65. Samo u poslednjoj oktobarskoj nedelji kovid-19 odneo je 446 ljudskih života, što je najveći broj smrtnih slučajeva na nedeljnom nivou od početka epidemije.
 
Najcrnji dan od početka epidemije koronavirusa bio je 4. decembar 2020. godine, kada je u Srbiji preminulo 69 osoba. Ukupan broj preminulih od posledica kovida je 9.955, a prva žrtva virusa u Srbiji bio je 59-godišnjak iz Kikinde, koji je umro 20. marta 2020. godine.
 
Portal N1 napominje da rezervu prema zvaničnim podacima o broju umrlih od posledica koronavirusa iskazuju čak i pojedini članovi Kriznog štaba.
 
Opširnije na portalu N1

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija