Kon: Premijerka zna da bi mere "spustile krivu"

Epidemiolog Predrag Kon rekao je u emisiji "Persona non grata" na N1 da premijerka Srbije tačno zna da bi mere koje je predložio Krizni štab "spustile krivu"
Kon: Premijerka zna da bi mere "spustile krivu"
Foto: Youtube (K1, Screenshot)
"Ono što je tačno što je premijerka rekla je ako to budemo stalno radili, onda ćemo neprekidno uvoditi i ukidati mere, a glavna stvar je imunizacija. Kao epidmiolog insistiram tvrdo na merama, jer je to izlaz iz krize. Očigledno da naša moć nije dovoljna", dodao je Kon. Epidemiolog kaže i da je dobio policijsko obezbeđenje nakon protesta antivaksera ispred njegovog stana.
 
Za svoju izjavu da je "spreman da trpi poniženje", navodi da to kaže onaj ko je čitav život uložio u narodno zdravlje.
 
"Trpim poniženje za celu naciju i sve ono za šta se borimo da se ostvari. Krizni štab nije skup samo lekara, nego svih mogućih struka, kada govorimo da istupam ispred medicinskog dela treba da se posmatra istorijat. Mi nismo u Kriznom štabu uvek imali jedinstvene stavove. Moram da objasnim kolegama epidemiolozima, u ovoj situaciji u kojoj se nalazimo, jedino što artikuliše glas epidemiologa je medicinski deo Kriznog štaba", napominje Kon za N1.
 
Kaže i da je premijerki Ani Brnabić rekao da je velika greška da se ne sprovode mere koje su tražili –  deset dana zatvaranja, pomeranje radnog vremena i da se na to nadovežu kovid propusnice.
 
Navodi i da se u medijima mesecima govori protiv Kriznog štaba.
 
"Uvek je dobra kritika, postavlja se tu pitanje načina i korišćenja određenih termina. I zašto se dešava ovaj krešendo ispred moje kuće i kuće profesora Tiodoorvoća. Postoji jedna fama – kontradiktorne izjave. Šta je kontradiktorno? Da li vi mislite da ja radim dobar posao? Ja sam svoj život predao, moje zdravstveno stanje je fragilno, ja sam sve dao što sam mogao, spreman sam da se žrtvujem. Dobio sam obezbeđenje, s tim da mi niko nije javio, nego mi je porodica rekla da je ispred marica", rekao je Kon.
 
Opširnije na N1.
  • Dobro

    02.11.2021 10:27
    Plaćen
    Za posao koji radi dobio je i dobijaće još dugo. Ako znamo da ništa što uđe u sistem ne prođe bez provizije, pametnom dosta. E sad malo brukanja, laganja, glumatanja mora da bude, kada obezbeđuješ i praunuke.
  • Mp

    02.11.2021 10:15
    Dr Kon je sam sebe doveo u situaciju da sada ne sme da se povuče iz Štaba. Ustvrdio je da kovid odnosi jedan život na svakih deset minuta tj 24 x 6=144 dnevno što je ravno tragediji velikih razmera.
  • Zovem se Stevo

    02.11.2021 10:06
    INAČE
    A i ti si muzičar?
    Da, kažem nisam.
    A nisi muzičar?
    Ne, kažem jesam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija