Premijerka zadovoljna radom Vlade Srbije u prvih godinu dana

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je zadovoljna radom Vlade u prvih godinu dana.
Dodala je da su "dobri rezultati postignuti uprkos brojnim izazovima koji se odnose na pandemiju korona virusa, energetsku krizu i neprestane provokacije i napade na Srbe sa Kosova i Metohije".
 
"Uprkos ovim izazovima, a ova tri su bila najveća, ja sam zadovoljna rezultatima i mislim da i građani treba da budu. Sačuvali smo ekonomsku stabilnost, sačuvali radna mesta i čak povećali zaposlenost. Povećan je priliv stranih investicija, imamo rast plata i penzija, nastavili smo da radimo infrastrukturne projekte i započeli neke nove", rekla je premijerka na konferenciji za novinare povodom godinu dana rada Vlade Srbije.
 
Ona je ocenila da su "ekonomski rezultati bolji od očekivanih i da su to potvrdile sve relevantne strane institucije".
 
Brnabić je rekla da su težišne oblasti na kojima je radila Vlada oblast zdravstva, borbe protiv organizovanog kriminala i mafije, nastavak evropskih integracija i razvoj ekonomije.
 
"Imali smo brojne izazove i teškoće, pre svega zbog pandemije koja se nije zaustavila iako su to mnogi očekivali. Jedina, ali velika razlika je to što sada imamo vakcinaciju, ali su izazovi i dalje ogromni i rastu brojevi zaraženih i u Srbiji i u svetu. Praktično paralelno sa tim započela je i energetska kriza neviđenih razmera, koja se nadograđuje na sve ono što je uradila pandemija. Tako da je udarac na ekonomiju bio ogroman i veći nego što se očekivalo", navela je.
  • Čale

    02.11.2021 16:23
    Aha, i mi smo
    I mi smo zadovoljni i to ćemo nadam se, pokazati na izborima, pa onda Ana kupi prnje...
  • MarijaP

    02.11.2021 15:55
    Primećujem
    Da botovi “rade” dva puta dnevno po pola sata.
  • Mile rent-a mozak

    02.11.2021 15:12
    Kako mi bili srećni da je danas stvarno godinu dana svima u Vladi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.