Lončar: Lekari koji su preporučivali ili prepisali Ivermektin su već smenjeni

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da su lekari koji su preporučili ili prepisali lek Ivermektin već smenjeni sa svojih radnih mesta.
Lončar: Lekari koji su preporučivali ili prepisali Ivermektin su već smenjeni
Foto: 021.rs
"Oni koji su bili na nekim rukovodećim mestima, više nisu. Sada sledi drugi deo. Taj lek nije po Zakonu, to je neregistrovan lek za ljudsku upotrebu, on se koristi u veterini i ne može da se koristi i preporučuje ljudima", naglasio je Lončar.
 
On je rekao da će se smatrati da lekari koji preporučuju upotrebu tog leka narušavaju zdravlje i život građana Srbije, pa će u skladu s tim i snositi odgovarajuće posledice.
 
Lončar je pozvao i medije u Srbiji da ne izveštavaju o "antivakserima" u Srbiji, jer je to "ono što oni i žele".
 
"Ako mediji ne daju prostora antivakserima, videće se pozitivan rezultat. Ne dajte im da se pojave, jer je njima samo to interesantno", rekao je ministar.
 
On je istakao da je Srbija ozbiljna država, te stoga ti lekari neće više biti u prilici da takve stvari rade, bar ne kao zvanični predstavnici zdravstvenog sistema.
 
Prema njegovim rečima, ko god da su ti lekari i šta god da se dešava u njihovom mozgu, to po svim medicinskim pravilima ne sme da se dozvoli, prema tome država će reagovati u narednih nekoliko dana.
 
"Zamislite vi ste lekar koji leči decu, a preporučujete lek koji nije registrovan i koji se koristi u veterini. Plašim se da je to onda jedno ozbiljno krivično delo, prema tome, ovo je ozbiljna država koja će uraditi svoj deo posla", zaključio je Lončar.
  • pacijent

    03.11.2021 08:23
    Treba smeniti ministra Lončara,
  • Šilerova

    02.11.2021 18:44
    Smenjeni doktori nemaju nadimak "doktor smrt", nisu podobni.
  • Milana

    02.11.2021 18:21
    @sram te bilo
    Ivermektin je odobren i koristi se za parazite i šugu! Nije za covid. To je jasno navedeno i od proizvođača Merka.
    Glup nema srama ni pameti, pa ga ne vredi ni podučavati. Žalosno je što se takve spodobe i njihova "mišljenja" objavljuju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.