Kon: Za veći pad broja zaraženih potrebni duži raspust i kovid propusnice 24 sata

Epidemiolog Predrag Kon ocenio je da je za ozbiljniji pad broja novoinficiranih kovidom neophodno da važenje kovid propusnica bude produženo na 24 časa, a da istovremeno bude produžen školski raspust.
Kon: Za veći pad broja zaraženih potrebni duži raspust i kovid propusnice 24 sata
Foto: 021.rs
Kon je za Prvu televiziju kazao da je cilj da se smanje kontakti, a da medicinski deo Kriznog štaba i dalje traži da na deset dana radno vreme svega osim prodavnica hrane, apoteka i benzinskih pumpi bude skraćeno do 17 časova.
 
"Cilj je da se dođe do smanjivanja kontakata. Mere moraju biti rigoroznije, a ni one neće imati uticaja ako se ne poveća vakcinacija. Konačna odluka je na Vladi Srbije i izvršnim organima", kazao je Kon.
 
Dodao je da je na početku procesa vakcinacije cilj bio da bude imunizovano 50 odsto stanovništva, a da je sada procenat podignut na 80 odsto.
 
"Očekivalo se da će tih 50 odsto biti dovoljno, ali je otkriveno da se virus menja i da vakcina ne štiti u dužem vremenskom periodu", naveo je epidemiolog.
  • roditelj

    03.11.2021 08:30
    Najbolje je da prosvetari u kućnim uslovima daju deci časove za novac,da dobiju redovnu platu iz budžeta,a roditelji neka rade dva posla
  • Voldi

    02.11.2021 17:37
    Ni kraće radno vreme ne bi škodilo.
  • Djuri

    02.11.2021 16:45
    Ima li smisla?
    Dosta vise,ili naredite opstu imunizaciju,prihvatite odgovornost,ili dajte ostavke.Zaj…vate narod ,privredu sve.Ako ta vakcinacija daje rezultat resicete epidemiju.Treba Vucic da se pojavi na televiziji sa dramskim pauzama preuzme odgovornost i resi ovo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija