Ponižavanje Krivokapića u Beogradu: Skromni doček, pozdravio ga Nedimović u izlizanim farmerkama

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić stigao je u prvu zvaničnu posetu Beogradu.
Kako prenosi Danas, u Beogradu je "skromno dočekan", bez medijske propraćenosti na aerodromu "Nikola Tesla", gde ga je sačekao ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović.
 
Jedine informacije o sletanju Krivokapića u Beograd jesu one koje su objavljene na nalozima crnogorskog premijera na društvenim mrežama. 
 
Na sajtu Vlade Srbije nema vesti o tome da je Krivokapić u poseti Srbiji. Na sajtu Vlade Crne Gore objavljeno je da Krivokapić u poseti Srbiji danas i sutra. Tokom današnjeg dana je položio venac na spomen-ploču ubijenom premijeru Srbije Zoranu Đinđiću, dok će se sutra sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić i predsednikom Skupštine Ivicom Dačićem.
 
Pažnju je privuklo i to što Krivokapića na aerodromu nije dočekala premijerka Ana Brnabić, iako on na njen poziv boravi u Beogradu. Izostanak premijerke može se "pravdati" time što je Brnabić imala konferenciju za novinare povodom godinu dana rada Vlade. 
 
 
Na toj konferenciju su bili svi ministri, osim Branislava Nedimovića, koji je imao zaduženje da dočeka Krivokapića. Prema pisanju crnogorskog portala pobjeda.me, negodovanje u crnogorskoj javnosti je izazvalo to što je Nedimović gosta dočekao u prilično "ležernom" izdanju - u farmerkama i bez kravate, iako bi po "dres kodu" trebalo da nosi odelo.
 
Nedimović je poznat po tome da preferira ležerniji stil oblačenja. Ipak, da može da obuče i odelo, pokazao je prošlog četvrtka u Skupštini Srbije. 
 
Premijerka Srbije Ana Brnabić pozdravila je Krivokapića prilikom polaganja venca kod spomen-ploče Zoranu Đinđiću u dvorištu Vlade Srbije.
 
Bivši ambasador i diplomata Srećko Đukić izjavio je za Betu da je nepojmljivo u svetskoj diplomatiji da ministar poljoprivrede dočekuje premijera jedne suverene zemlje u izlizanim farmerkama i bez kravate.
 
"Onako kako je ministar Nedimović dočekao premijera Krivokapića, ne dočekuju se ni gosti na slavi. Nedimović se na zvaničnom dočeku premijera pojavio obučen kao odrpanko. Ministar može da dočeka premijera druge zemlje, ali mora da bude uljuđen. Ovo što se danas desilo na dočeku Zdravka Krivokapića je čin neuvažavanja prema zvaničnom gostu i crnogorskoj državi. Odmah se pokazalo da ta poseta za Srbiju ima drugorazredni značaj i da će ta poseta biti bezrezultativna", naveo je Đukić.
 
On je dodao i da je Krivokapića morala da dočeka Ana Brnabić, zaključujući da je očito da Beogradu nije stalo do popravljanja odnosa sa Podgoricom.
  • mileta

    04.11.2021 11:54
    za ministra nedimovica
    jeli moguce gospodine nedimovicu da vam se desi takav kiks,inace sam fas fan, dajem vam drugu sansu.tako kako ste bili idite na posete svojima, da ne ostanemo gladni!
  • Lalosh

    04.11.2021 11:34
    @ns ja
    Zajednicki prijatelj Cane Subotic je dobro resio i Crnu Goru i Srbiju. Saradnja i rehabilitacija sa svim svercerima cigareta je Vuciceva misija bilo da je u pitanju Cane, Beba Popovic, Vucelic, Milo ili Stanisic. Ta banda je razorila sve normalno sto postoji u Srbiji.
  • Ns ja@@@

    04.11.2021 10:21
    Bravo
    Napokon pravi istiniti argumentovani komentar..nekoga tko zna i prati situaciju u Montenegro viva viva i nazovimo Srbiji.....pozz

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija