Sindikalac EPS-a o pucnjima: Imam razloga da verujem da je to pretnja meni

Potpredsednica SSP-a Marinika Tepić objavila je da je na nedavno smenjenog predsednika Sindikata EPS-a Milana Đorđevića, koji je izneo aferu o prisluškivanju u tom preduzeću, pucano radi upozorenja.
Đorđević je za N1 izjavio da je pucano u prozor kafića ispred kojeg je bio parkiran njegov privatni automobil, te i da ima razloga da veruje da je on bio meta jer se, kako kaže, protiv njega i njegovih kolega vodi hajka pune dve godine.
 
Podsetimo, Tepić je, u otvorenom pismu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, navela da je, nakon što je nedavno smenjeni predsednik Sindikata radnika EPS-a otvorio aferu o prisluškivanju u EPS-u i nabavci tehnike za tajno prisluškivanje ljudi, na njega pucano u Aranđelovcu sa dva metka upozorenja dan uoči protesta koji je održao sa radnicima prošle nedelje.
 
"Pucali su na vašeg dojučerašnjeg saborca, a neko je zabranio pripadnicima Uprave kriminalističke policije da obave uviđaj. Ko je izdao to naređenje, budući da znamo da se direktor policije ne meša u svoj posao", upitala je Tepić u pismu.
 
Đorđević za N1 objašnjava da je imao zakazanu emisiju na televiziji Sunce u Aranđelovcu.
 
"Mi smo ušli u studio, a kolega koji me je dovezao mojim privatnim automobilom je bio parkiran ispred obližnjeg kafića u neposrednoj blizini televizije. Posle nekih 10, 15 minuta je neko pucao u prozor tog kafića u kojem je sedeo moj kolega i došla je policija koja je izvršila uviđaj", kaže on.
 
Prema njegovim nezvaničnim saznanjima, rečeno je da je pucano iz "profesionalne praćke".
 
"Da je to kugla koja je nađena na licu mesta, navodno su neka deca uradila. Iskreno sumnjam da su to deca mogla da urade, radi se o duplom, jakom staklu, probijena su oba stakla. Mislim da je to neki atak i pretnja meni. Imam razloga da sumnjam jer hajka koja se vodi protiv mene i mojih kolega, pre svega iz Sindikata površinskih kopova Kolubare, traje pune dve godine", ističe Milan Đorđević.
 
Vulin: Utvrditi da li je pucano, kad se istraga završi izaći ćemo u javnost
 
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da ne može da komentariše slučaj pucanja na smenjenog predsednika Sindikata radnika Elektroprivrede Srbije (EPS) Milana Đorđevića Đokina.
 
Vulin je rekao da prvenstveno treba utvrditi da li je pucanja bilo ili nije.
 
"Informisan sam o incidentu, gde se šta desilo i sa kim, ko su svedoci i svi će biti saslušani, pa kad se istraga završi izaći ćemo u javnost", rekao je Vulin na konferenciji za medije povodom godinu dana rada Vlade.
 
On je dodao da resorno Ministarstvo i u toku dana razreši neke slučajeve, čak i one koje građani ne prijave, "kao na primer vršnjačko nasilje".
  • milicica

    03.11.2021 11:36
    ko laze
    Marinika kaze da nije bilo uvidjaja ako sam dobro razumela a on kaze da jeste e pa dajte vise istinu i sad na to policija tvrdi da pucanja nije bilo ovde lud zbunjenog.
  • NENA

    03.11.2021 10:41
    ko laže
    Sinoć na dnevniku RTS 1 i Pinka objavili kako je sam Milan DJordjević objavio da su to deca gađala praćkom, i zapitali se ko sad da veruje
    Mariniki Tepić.
    Ne znam za vas, ali ja verujem Mariniki.
  • Nidza

    03.11.2021 10:04
    Pucali na "oporbenog" sindikalistu iz PRACKE??? I vi hocete da dodjete na vlast????? Auuuuuuu, brt...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija