Brnabić nakon dočeka Krivokapića: Nedimović uvek prekrši dres kod, važnije kako ga je Vučić dočekao

Predsednica Vlade Ana Brnabić je istakla da o tretmanu premijera Crne Gore više govori velika pažnja koju mu je ukazao predsednik Srbije Aleksandar Vučić nego dres kod ministra Branislava Nedimovića.
Brnabić nakon dočeka Krivokapića: Nedimović uvek prekrši dres kod, važnije kako ga je Vučić dočekao
Foto: FoNet/AP
Krivokapić je juče doputovao u prvu zvaničnu posetu Srbiji, a na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu dočekao ga je potpredsednik srpske vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, u farmerkama i bez kravate.
 
Crnogorska opozicija ocenila je to kao poniženje, ne za Krivokapića lično, nego za državu koju predstavlja.
 
Odgovarajući na pitanje novinarke Televizije Crne Gore, Brnabić je rekla da je o dočeku na aerodromu i napisa u medijima razgovarala sa Krivokapićem sinoć tokom večere, ali i danas na sastanku.
 
"Moja je greška zato što je premijera Krivokapića trebalo da sačeka ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, ali se on zadržao u Atini i nije mogao da sleti na vreme", rekla je Brnabić
 
Stoga je, dodaje ona, u poslednjem trenutku došlo do promene i odredili su ministra Nedimovića da dočeka premijera Crne Gore, između ostalog i zato što je potpredsednik Vlade Srbije.
 
"On često prekrši dres kod. To je manir ministra Nedimovića. Dres kod nije nešto što je njemu lično posebno važno i nije nešto čemu pridaje posebnu pažnju. Ja razumem diplomatske protokole, ali nekad morate da razumete i individualne, lične preference ljudi", rekla je Brnabić.
 
Prema njenim rečima, na jutrošnjoj sednici Vlade Srbije su se čak "šalili da je za uobičajeni dres koda ministra Nedimovića on juče bio prilično sređen".
 
"Zaista nije bilo nikakve zle namere u svemu tome i ja sam se potrudila da na vreme završim svoju konferenciju da bih premijera sačekala ispred Vlade Srbije. Kao domaćin sam želela da budem tu sa njim i da ga dočekam ispred Vlade", ističe Brnabić.
 
Prema njenom mišljenju, predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije poklonio nikome toliko pažnje kao premijeru Crne Gore i da to mnogo više govori o tretmanu Krivokapića i kakav je odnos Srbije prema Crnoj Gori.
 
Brnabić se na kraju ponovo izvinila, ali je istakla da je ministar Nedimović bio srećan što može da sačeka premijera Krivokapića.
 
"Prema onome što sam čula, to je bio jedan izuzetno srdačan susret. Ali jeste moja greška, prekršen je dres kod, možda diplomatski protokol, ali nije bilo loše namere. Ljudi koji pričaju o tome bi našli nešto drugo da zamere, da nije bilo toga", zaključila je Ana Brnabić.
 
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je da je u Beogradu dočekan na "najvećem mogućem nivou sa izuzetnim gostoprimstvom".
 
"Gospodin (potpredsednik vlade Branislav) Nedimović je bio izuzetno srdačan i prijatan i u tom delu tehničkog prijema ja se nisam obazirao ko kako izgleda. Znam da možda to u diplomatskom smislu može da predstavlja određenu poruku. Ali upravo njegove reči i srdačna dobrodošlica više govori od toga da li je on bio u farmerkama ili nije", rekao je Krivokapić.
  • Srecna porodica

    03.11.2021 18:55
    "Pa jeste, nas najmladji sin, znate, on je zivahan onako, nestasno je dete, al' je inace dobrica. Nekad on tako piski u cipelu od nekog gosta, al' nije to nista verujte! Gosti se nikad ne naljute, pa evo pitajte mog muza! Mi ga bas volimo, i muz i ja"...

    Monti Pajton je za ovo kao neka kineska humoristicka serija.
  • bogi

    03.11.2021 18:55
    re: gagarin
    nikad ne pripisuj zlonamernoscu ono sto adekvatno mozes objasniti gluposcu,
    ova genijalna izreka se zove hanlonov rez i objavljena je u knjizi marfijev zakon ali ne znam koji deo
  • Nedimče i

    03.11.2021 18:29
    Biserna ogrlica
    Ima jedna veoma stara izreka:"Ili se ponašaj kako si obučen ili se obuci kako se ponašaš".
    Eto Nedimović se obukao kako se i inače ponaša/ju.Šta se svi čudite?Kao da ne gledamo i ne slušamo svašta poslednjih 7 godina.
    Samo još jedan "biser"u niski "bisera".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.