Putevi Srbije kupuju video sistem za prepoznavanje registarskih tablica

JP "Putevi Srbije" raspisali su tender za video nadzor posebne namene, odnosno sistem za automatsko prepoznavanje registarskih oznaka koje će biti postavljen na portalima tunela Manajle i Bancarevo.
 Putevi Srbije kupuju video sistem za prepoznavanje registarskih tablica
Foto: 021.rs
Nabavka obuhvata osam video kamera posebne namene, osam nosača za montažu, komunikacioni oramar, server, NAS, montažu, konfiguraciju i puštanje u rad, kao i projekat izvedenog stanja.
 
Putevi, kako piše Nova ekonomija, navode da je cilj nabavke i postavljanje opreme, što je procenjeno na 12 miliona dinara, da se unapredi sistem video-nadzora posebne namene na državnim putevima I reda, kao i da se na dve lokacije integriše sistem video menadžmenta u centralizovanu paltformu.
 
Kao lokacije za postavljanje kamere naručilac je naveo severni portal tunela Manajle i južni portal tunela Manajle (deonica Niš-Preševo), kao u severni portal tunela Bancarevo i južni portal tunela Bancarevo (deonica Niš-Dimitrovgrad).
 
U dokumentaciji se navodi da je projektom predviđeno informisanje operatera u tunelskom operativnom centru da se vozila koja prevoze opasne materije nalaze na autoputu. Podaci vezani za dato vozilo (slika, registarska oznaka) se smeštaju u jedinstvenu bazu podataka, navodi se u specifikaciji.
 
Opereter se obaveštava o vrsti, tipu i boji vozila koja se nalaze na autoputu, a podaci vezani za dato vozilo (slika, registarska oznaka) se smeštaju u jedinstvenu bazu podataka.
 
"Projektom za automatsko snimanje, prepoznavanje i generisanje alfanumeričkih podataka o uočenoj registarskoj oznaci svih vozila koja prođu kroz zonu nadzora sistema (obavezno prepoznavanje svih vrsta tablica koje se koriste u Srbiji, tablica zemalja u okruženju i tablica drugih zemalja na putnoj mreži Srbije, kao i određivanje da li je domaća ili strana registarska oznaka) na kamernom mestu u bazu podataka koju ponuđač definiše tehničkim rešenjem", navodi se u specifikaciji.
 
Rok za dostavljanje ponuda je 26. novembar.
  • Mile rent-a mozak

    04.11.2021 12:19
    Samo da pitam, da li će sistem prepoznavati i stikere na tablicama?
  • Aleksandar

    04.11.2021 04:47
    100.000 eura
    Za osam kamera i cetiri stuba?
  • Tja

    03.11.2021 18:42
    Da, vec vidim kako nece prepoznavati tablice tipa L E V I J A T A N... A da, oni nemaju tablice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija