Ružić: Za nastavnike nije moguće uvođenje kovid propusnica

Eventualna odluka o produžetku raspusta je važna i osetljiva, pa ne želim da prejudiciram odluku Kriznog štaba, izjavio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.
Ružić: Za nastavnike nije moguće uvođenje kovid propusnica
Foto: 021.rs
On je naglasio da na današnjoj sednici Štaba neće biti reči o kovid propusnicama za nastavnike.
 
Ružić je za TV K1, povodom uvođenja kovid propusnica za nastavnike, ocenio da to "nije moguće".
 
Kada je reč o nadoknadi časova zbog eventualnog produženja jesenjeg raspusta, Ružić je rekao da će se nadoknađivati radnim subotama ili dodatnim časovima.
 
"Krajnja mera može biti produženje školske godine, ali mislim da do toga neće doći", rekao je Ružić.
 
Ocenio je da epidemijska situacija u školama nije alarmantna.
 
"Brojke pokazuju nepun jedan procenat zaražene dece. Broj obolelih je do sada 5.000, a među nastavnim kadrom procenat zaraženih je 1,2 ili 1,3 odsto. Nemamo bojazan da takvo stanje može da ugrozi zdravlje nacije", rekao je Ružić, ali i podsetio da je troje tinejdžera preminulo od koronavirusa.
 
Dodao je da je 51,1 odsto nastavnog kadra vakcinisano, a da na fakultetima ima 62 odsto vakcinisanih.
 
"Problem je sa našim mentalitetom. Imamo antivaksersku agresiju, a mediji nose deo odgovornosti jer daju prostor takvim idejama", smatra Ružić.
 
Najavio je da će se početi sa edukacijom nastavnika, roditelja i dece u vezi sa epidemijom koronavirusa i procesom vakcinacije.
 
"Mi smo za kombinaciju edukacije, prevencije, poštovanja mera i vakcinacije", rekao je Ružić.
  • Nastavnik

    05.11.2021 15:13
    Anti onliner
    @“ Славица
    04.11.2021 • 18:42
    "On line " настава
    Због чега је укинута "on line" настава? Зашто да се продужава школска година и да радимо суботом када може да буде "on line" као свуда у свету?”

    Zbog toga što deca prošle godine nisu ni ništa naučila, niti su se družila. Zakržljali su za vreme online nastave i mentalno i socijalno, izgubili su radne navike, po ceo dan sedeli za računarom, što nikako nije dobro za njih… da li je dovoljno?
  • KOMENTATOR

    04.11.2021 21:29
    KOMENTAR
    Naravno da nije ni moguće, ni normalno!
  • Славица

    04.11.2021 18:42
    "On line " настава
    Због чега је укинута "on line" настава? Зашто да се продужава школска година и да радимо суботом када може да буде "on line" као свуда у свету?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija