Nove mere: Kovid propusnice od 20 časova, đaci idu na jesenji raspust

Važenje kovid propusnica produženo je i svi gosti ugostiteljskih objekata moraće da ih imaju nakon 20 časova, odlučio je Krizni štab.
Nove mere: Kovid propusnice od 20 časova, đaci idu na jesenji raspust
Foto: 021.rs
Kako je navela Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad i socijalna pitanja, kovid propusnice, koje su do sada u ugostiteljskim objektima bile potrebne od 22 časa, od ponedeljka, 8. novembra, biće obavezne od 20 časova, a ta mera je uvedena i u kockarnicama i kladionicama.
 
Takođe, odlučeno je da ugostiteljski objekti mogu da rade 24 sata.
 
Odlučeno je i da đaci imaju jesenji raspust.
 
Krizni štab je usvojio predlog Tima za škole kojim se predviđa da osnovci i srednjoškolci ne idu u škole od ponedeljka, 8. novembra, do petka, 12. novembra. Sa vikendima to je ukupno devet dana.
 
Darija Kisić Tepavčević je ocenila da je epidemiološka situacija prilično nepovoljna iako je dostignut plato.
 
Kako je navela, više od tri miliona građana Srbije je dobilo makar jednu dozu vakcine što nije dovoljno, tim pre što je virus mutirao i lakše se prenosi.
 
Ona je ponovila apel za vakcinaciju ističući da je tek svaka četvrta osoba od 18 do 30 osoba vakcinisana.
 
Validna kovid propusnica podrazumeva potvrdu o primljenoj vakcini. Za one koji nisu vakcinisani važeći kovid sertifikat je i negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili negativan antigenski test koji nije stariji od 48 sati.
 
Kovid propusnica može biti i potvrda o preležanoj koroni koja nije starija više od sedam meseci, kao i potvrda o pozitivnom testu na antitela (IgG), ne stariji od tri meseca koji je urađen u državnoj laboratoriji.
 
Digitalni zeleni sertifikat može se dobiti preko eUprave u elektronskom obliku, kao i na šalterima Pošte.
  • Djins

    06.11.2021 07:39
    Kulturo evo stizem
    Sad ce botovi da navale u kafane posle 20h da pokazu kako su poslusni i imaju na mobilnom da pokazu propusnicu. Mi ostali odosmo u pozoriste!
  • Kosana

    05.11.2021 09:47
    Šta bi sa protestima
    Šta se desi sa protestima?Samo se bunimo po društvenim mrežama,i ostavljajući komentare,e moj narode sloboda se ne brani u fotelji zna se gde se brani.Srpski narod nije složna i zato placamo i tek cemo da platimo porobljavanje.Sledeci krug ide 24 h i siri se broj objekata za zabranu.Ko prezivi ovaj genocid koji se sprovodi nad narodom pričale jednog dana,ali ne znam kome.Srami se Srbijo i srpski narode
  • Ko je Ko

    05.11.2021 08:55
    I tako ova žena dobije ministarstvo....što više lupeta, napreduje...
    Strašno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija