Profesorka Medicinskog fakulteta izašla iz Ivermektin grupe na Viberu

Prof. Valentina Arsenijević Arsić, istaknuta članica Viber grupe u kojoj se savetovalo korišćenje Ivermektina u lečenju korone, napustila je grupu.
Profesorka Medicinskog fakulteta izašla iz Ivermektin grupe na Viberu
Foto: Pixabay (ilustracija)
Ona je to učinila nakon što je stiglo mišljenje Medicinskog fakulteta o korišćenju tog leka za stoku u lečenju korona virusa, prenosi nova.rs.
 
"Uvažene kolege, dragi članovi grupe, upravo je stiglo obaveštenje da su eksperti dve katedre Medicinskog fakulteta (Katedra za mikrobiologiju i Katedra za imunologiju) dostavile zvanično obaveštenje dekanu Medicinskog fakulteta. Shodno iznetim činjenicama i podacima, stav Instituta za mikrobiologiju i imunologiju Medicinskog fakulteta u Beogradu je da ivermektin ne treba primenjivati u svrhe prevencije i lečenja infekcije virusom SARS-CoV-2 i bolesti covid-19. U tom smislu nisam u mogućnosti da nastavim svoje članstvo na ovoj grupi, pomoć kolegama i pacijentima", napisala je prof. Valentina Arsic Arsenijević.
 
Ona je samo jedna od istaknutih lekara u grupi LRNE "Ivermektin". Njen kolega iz Niša, prof. Bojko Bjelaković, razrešen je funkcije načelnika Odeljenja za kardiologiju na Dečjoj klinici za interne bolesti.
 
Dekan Medicinskog fakulteta Lazar Davidović juče je u izjavi za nova.rs rekao da se očekuje stručno mišljenje o preparatima, između ostalog i o Ivermektinu. Nakon toga na red dolazi i odluka o sudbini njegovih kolega sa fakulteta.
 
"U toku je rad katedri koje treba da daju svoje ekspertsko mišljenje o pojedinim preparatima. Kada to bude urađeno, biće stavljeno i na internet stranicu fakulteta i svi će moći to da isprate. Kada katedre budu donele ekspertsko mišljenje o tome, biće preduzete i sve eventualne aktivnosti u vezi sa onima koji se eventualno ne ponašaju u skladu sa akademsko-etičkim principima fakulteta i univerziteta", rekao je Davidović.
 
Ministar Zlatibor Lončar izjavio je da će se narednih dana videti neke konkretne aktivnosti države u vezi sa lekarima koji su preko Vajbera delili savete koji nisu potpuno usklađeni sa strukom.
  • Jova

    05.11.2021 08:51
    @vladimirp.
    "...u Americi i Engleskojj rade veoma ozbiljna laboratorijska ispitivanja ovog leka..." A kod nas su završena laboratorijska pa se prešlo na ispitivanja u populaciji? Znači, naši doktori antivakseri, koji su prepisivali ovaj čudesni lek, učestvuju u nekom istraživanju? To se plaća? Malo ste mi vi antivakseri nedosledni. Ja sam mislio da ste vi protiv eksperimentisanja, a vi kad vas stisne, pristanete na eksperiment sa lekom za životinje.
  • Lala

    05.11.2021 08:26
    Primeren lek
    U svakom narodu ima stoke,zato ivermektin treba koristiti za njihovo lecenje s obzirom da je njima i namenjen.
  • Mile

    05.11.2021 08:21
    Izmedju lecenja ljudi i debele plate na med. fakultetu, ona izabrala platu. Ko sisa lecenje ljudi. Katasrtofa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija