Radovanović o novim merama: Gađanje Meseca praćkom, suviše kasno i mrljavo

Epidemiolog Zoran Radovanović izjavio je da su nove mere Kriznog štaba "gađanje Meseca praćkom".
Radovanović o novim merama: Gađanje Meseca praćkom, suviše kasno i mrljavo
Foto: Pixabay
Uhodavanje je, dodaje on, trebalo da usledi u avgustu.
 
"A sada je panika, spasavaj šta se može i žali za onim što je izgubljeno, ja ne znam da li je javljeno tom virusu da miruje do 20h, pa da se onda aktivira, ali ako je napravljen takav aranžman, pitanje da li će on to da poštuje", kaže Radovanović.
 
Govoreći o novim merama Kriznog štaba - produženju važenja kovid propusnica od 20h, kaže da nema tu bitne razlike.
 
"To je kao gađanje Meseca praćkom. To su mere koje su donete suviše kasno i suviše su mrljave i skoro bez ikakvog efekta. O tome je trebalo razmišljati u julu i avgustu", kaže on, prenosi N1.
 
Prema izjavama samih lekara, kaže on, "bio je taj dosledni stav o spontanom prokužavanju".
 
"Minimalne mere koje se neće kontrolisati, pa šta bude da bdue, to je taj princip rejting je važniji od ljudskih života", kaže on.
 
Uhodavanje je, dodaje on, trebalo da usledi u avgustu.
 
"A sada je panika, spasavaj šta se može i žali za onim što je izgubljeno, ja ne znam da li je javljeno tom virusu da miruje do 20h, pa da se onda aktivira, ali ako je napravljen takav aranžman, pitanje da li će on to da poštuje", kaže Radovanović.
 
Blokada školovanja bez ostalih mera nema smisla, kaže Radovanović.
 
"Jer će se mladi sretati po tržnim centrima i drugim mestima", dodaje.
 
Komentarišući grafite protiv doktora Predraga Kona, kaže da mu je to "krajnje odvratno".
 
"To je jedan nacistički potez. Apsurd je da građani Srbije, čiji su roditelji, dede, babe, trpeli od nacizma, toliko zagovaraju nacističke teorije. Ko stoji iza toga? Postavlja se pitanje ko hrani tu ekstremnu desnicu, ko je promoviše, ko na nju računa kada su izbori, kada vi pustite da se takve ideje, zbog toga što vam politički u nekom trenutku odgovara, razvijaju, tolerišu…", kaže Radovanović.
  • A

    05.11.2021 13:01
    A
    A sta bi vi predlozili vec jednom sem kritike....? Ajde vise svi sjasite sa drzavnih jasli pa kritikujte! Mentalno zdravlje ovog naroda je ozbiljno naruseno a materijalno jos gore! Ili uvedite,vakcinaciju za sve gradjane ili pustite da svako o sebi brine i radi! Jer dva arsina nebiva!!!
  • KK

    05.11.2021 12:42
    Ah, to li je onaj internacionalni multikulti levicar za kojeg je virus sa smrtnoscu 0,9% ultraopasan, a osiromaseni/obogaceni uranijum pozeljan i lekovit dodatak vazduhu/hrani/picu???
  • Djuri

    05.11.2021 12:25
    Ko se to javlja
    Trebalo je,trebalo je…bla bla.Trebalo je svasta nesto uvek pa se nije uradilo ,sta je poenta toga sto pricate.Hocete da kazete da bi ste bolji vi bili na mestu Kona ili sta.Bas nam svima falite,jos jedan propagator zakljucavanja ljudi,a virus svakako kruzi li kruzi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.