Sedamnaestogodišnji tinejdžer preminuo od posledica korone, bio tri nedelje na respiratoru

Tinejdžer star 17 godina, koji je bio na respiratoru u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić" u Beogradu, preminuo je juče popodne od posledica kovida.
Sedamnaestogodišnji tinejdžer preminuo od posledica korone, bio tri nedelje na respiratoru
Foto: 021.rs
"Nažalost, situacija sa zakomplikovala. On je od početka bio u teškom stanju, na respiratoru je proveo gotovo tri nedelje – nije pomoglo. Lekari su dali sve od sebe, ali ovo je surova bolest, posebno kad se iskomplikuje kod dece", rekao je za Nova.rs prof dr Vladislav Vukomanović, zamenik direktora ustanove.
 
Prošlog meseca se u ovoj bolnici na veštačkoj ventilaciji nalazilo troje kovid pozitivnih maloletnika - beba od svega nekoliko meseci, dečak od 16 i pomenuti tinejdžer od 17 godina. 
  • Teča

    06.11.2021 09:29
    Kada će se početi sa vakcinacijom dece mlađe od 12 godina? Vakcina je odobrena u Americi i ne znam šta se čeka ovde kod nas. I Kina vakciniše decu. Vakcinacija i propusnice 24h.
  • Dragan

    06.11.2021 09:06
    Ah
    Ne primiti vakcinu je krajnji pokvarenluk i takve treba izolovati kao što su u srednjem veku se neki gradivi zaštitili od kuge.Vakcina be boli,be ubija i u čemu je priblem-važno je blejati u mobilni ?Sećam se variole.Primili je svi u školi-pravila se rana na ramenu da bi se kanula vakciba.Ako vakcina deluje posle nekolko dana se pojavi krasta.Lekari su išli u škole,fabrike,mesbe zajednice i davali vakcinu,posle nekolko dana ponovno išli da provere dali vacina deluje (jrasta na ranici).Ovo sad igla nisam ni osetio kad je dala.Al kad vade jrv boli jedno vreme Iglu ne volim ni da vidim.
  • @ZX

    06.11.2021 08:17
    Evo da kazem jednu. Direktorka kovid bolnice rekla kako je umrla devojka od 26 godina. Onda kaze kako je imala 190 kg i 11 tehnicara je okretalo da je intubiraju. I kaze kako je ubila korona. Ma dajte ljudi, vodite racuna o nacinu zivota, nije vakcina cudotvorna toliko.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija