Vučić protiv Đilasa i Obradovića: Tužbe zbog uvreda da je mentalno oboleo i pretnji šamarima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tužio je lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa zbog njegovih komentara u medijima, ali i lidera Dveri Boška Obradovića.
Kako saznaje nova.rs, Vučić je tužbu podneo i zbog Đilasovog intervjua za ovaj portal, u kome je naveo da je predsednik Srbije mentalno oboleo čovek.
 
Advokat Aleksandra Vučića Dragan Palibrk, kako saznaje nova.rs, odgovorio je protivtužbom na tužbu koju je Dragan Đilas podneo protiv njegovog klijenta. Tužbu protiv Vučića, predsednik SSP je podneo zbog tvrdnje "da je pljačkao građane Srbije" i "da je zloupotrebio položaj i javnu funkciju kao gradonačelnik Beograda i tako do protivpravnog sticanja imovinske koristi".
 
Reagujući na tužbu koju je protiv njega podneo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas rekao je za Nova.rs da je jedini opozicioni političar u Evropi protiv kog je predsednik države podneo tužbu, tražeći mu da mu se zabrani da govori.
 
"Jedini sam opozicioni političar u Evropi protiv kojeg je predsednik države podneo protivtužbu, tražeći da mi se zabrani da govorim da je režim povezan kriminalom, da laže kad kaže da imam novac na Mauricijusu i da je kukavica", rekao je Đilas i dodao da je Vučić izostao sa svih šest ročišta povodom njegove tužbe.
 
Kad je reč o slučaju protiv Boška Obradovića, pravni zastupnik šefa srpske države istakao je da je Obradović ugrozio njegov fizički integritet porukom da će mu prvom prilikom udariti šamar. Za sve navedeno, Vučić zahteva da mu Obradović isplati 200.000 dinara.
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tužio je lidera Dveri Boška Obradovića zbog toga što je, kako se navodi, u svojim javnim nastupima često iznosio uvredljive i neistinite navode o njemu, čime mu je, kako se ističe, narušio i ugled.
 
"Svi se sećamo koliko se puta Aleksandar Vučić javno hvalio da on nikada nikoga nije tužio, a onda sam imao tu čast da budem prvi protiv koga je podneo tužbu. Radujem se novom suđenju i novoj šansi za direktno suočenje, jer nije smeo da se pojavi na prošlom suđenju kada sam ga tužio za povredu časti i ugleda zbog kleveta da sam fašista i lopov", istakao je Obradović u svojoj prvoj reakciji na tužbu predsednika Srbije.
  • Dragan

    06.11.2021 08:56
    Ah
    Držimo sliku Boška Obradovića u ćaskanju na nedavnom koktelu.Isto tako sliku zagrljenih na selfiju kad su gorele ambasade.
  • Pikac

    06.11.2021 07:59
    Samo napred
    Precednik da tuzi sve gradjane ove nesretne drzave koji za njega kazu da je lazov, mentalno oboleo i sl., zatrpa bi sudove vise nego gradjani tuzbama protiv banaka
  • F

    06.11.2021 07:55
    F
    Obicna sprdnja! Bosko je vec uzeo novac od AV a ovo dvoje tvrde pazar zbog BG jer je moguce da AV izgubi BG! Cim te AV sada tuzi tu je neka igra?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.