LSV traži od Vlade da ukloni sve grafite i murale koji veličaju ratne zločince

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zahtevala je od predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić da vlada ukloni grafite kojima se veličaju ratni zločinci.
LSV traži od Vlade da ukloni sve grafite i murale koji veličaju ratne zločince
Foto: Pixabay
Portparol LSV-a Aleksandar Marton zatražio je od Ane Brnabić da javnosti objasni kako je moguće da se dozvoljavaju skupovi ekstremnih desničara, a zabranjuju legalno prijavljene aktivnosti aktivista za ljudska prava.
 
MUP Srbije zabranio je Inicijativi mladih za ljudska prava u Srbiji da u utorak održi najavljeni skup na kojem je trebalo da sa fasade jedne zgrade u Beogradu bude uklonjen mural ratnom zločincu Ratku Mladiću. Skup je trebalo da bude održan 9. novembra, na Svetski dan borbe protiv fašizma i antisemitizma.
 
"Ova odluka policije je skandalozna i dodatno urušava ugled Srbije u svetu. Nažalost, u Srbiji je očito normalno da se na zidovima zgrada nalaze likovi zločinaca, a da su oni koji su odslužili kazne svakodnevni gosti medija putem kojih šire ideje mržnje i netolerancije. Srbija ne sme biti sigurna kuća za ratne zločince", poručio je Marton.
 
Dodao je da LSV traži od Vlade Srbije da ukloni sve murale i grafite koji veličaju ratne zločince i onemogući njihovo pojavljivanje u medijima.
 
"Srbiji je potreban zdrav i čist javni prostor. Sa ratnim zločincima to nikako nije moguće", kazao je Marton.
  • .

    06.11.2021 19:00
    Na svaku konstataciju da LSV nije prava opozicija, ja se zapitam je li i ona opozicija koja glumi pravu opoziciju zaista prava.
    Ili je svima dopalo da urade sve da se nista ne promeni, kao sto sd nista i ne menja...

    Prosto, nekom zapala uloga lazne opozicije koja daje legitimitet rezimu, a nekima uloga prace opozicije koja eto sve hoce da smeni ove ali nikako jer ili je "slucajno" razjedinjena ili bojkotuje ili...

    Rezim, EU, neprava i prava opozicija trenutno igraju istu igru.
    A LSV barem aki nista ne uradi je na recima u pravu uvek.
  • xqt

    06.11.2021 18:29
    Ispravan zahtev ali stranka je pogrešna.
  • Инспектор Вишекруна

    06.11.2021 18:14
    ?
    Је'с то опозиционар, матере ти?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.