Konferencija advokata predlaže obustavu rada do povlačenja mišjenja VKS o troškovima obrade kredita

Konferencija advokata Srbije donela je preporuku da se na vanrednoj skupštini Advokatske komore Srbije izglasa generalna obustava rada svih advokata.
Konferencija advokata predlaže obustavu rada do povlačenja mišjenja VKS o troškovima obrade kredita
Foto: Pixabay
Obustava bi trajala do povlačenja dopune mišljenja Vrhovnog kasacionog suda u vezi sa pravom banke da naplaćuje troškove obrade kredita.
 
O preporuci Konferencije advokata Srbije odlučiće delegati skupštine AKS na vanrednoj skupštini, koja se održava na Pravnom fakultetu u Beogradu, rečeno je Tanjugu u AKS.
 
Advokati su na Konferenciji takođe negodovali zbog poreza, kao i zbog nerasvetljenih slučajeva napada i ubistava advokata.
 
Predsednica AKS Jasmina Milutinović rekla je novinarima pred početak Konferencije da je advokatura udružena u mišljenju da dopuna stava Građanskog odeljenja VKS od 16. septembra ove godine, a posebno njeno obrazloženje, nije dopuna stava najvišeg suda iz 2018, već potpuno izmenjen stav sa kontradiktornim obrazloženjem.
 
Advokatura je ujedinjena u stavu da nije bilo potrebe za dopunom, jer je sudska praksa bila ujednačena.
 
Pravni stavovi VKS nisu obavezujući za sudove, ali im daju smernice za buduće postupanje.
  • Vojvodjanin

    06.11.2021 19:46
    "tumor"
    ...poslednja vest iz AKS...nije "prošla" preporuka..."tumor" u AKS... sramota,ozbiljna sramota...JAKO OZBILJNA SRAMOTA!!!
  • Nataša/Dušan

    06.11.2021 19:34
    Advokati su u pravu
    Razumem da ne morate da obrazložite svoju odluku da ne objavite. Moj tekst nema pravopisne i gramatičke greške. Ima samo istinu!
  • Soup MekTevish

    06.11.2021 18:55
    Lepa vest. Svim silama protiv tumora zvanog SNS i onih koji ga cine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.