Zbog čega je Danilo Vučić bio "persona non grata" u Crnoj Gori?

Iz Uprave crnogorske policije saopšteno je da je revidirana lista stranaca kojima je zabranjen ulaz u tu zemlju i da je sa nje skinuto 18 osoba.
Među njima je i sin predsednika Srbije Danilo Vučić, za koga se nije ni znalo da se nalazi na toj listi.
 
"Danilo Vučić je proglašen bezbedosno interesantnom osobom zbog bliskosti jednom kriminalnom klanu koji deluje i u Crnoj Gori i u Srbiji. U javnosti su se nekoliko puta pojavile slike gde je Danilo Vučić u društvu nekih pripadnika tog klana i to nisu videli samo građani, već i bezbednosne službe i zbog toga je odlučeno da se Danilo Vučić stavi na listu bezbednosno interesantnih osoba kojima je iz predostrožnosti zabranjen ulaz u državu", navodi dobro obavešteni izvor "Nove" iz Crne Gore.
 
Danilo Vučić je nekoliko puta fotografisan u društvu Aleksandra Vidojevića, zvanog Aca Rošavi, navijača Partizana koji je nekada zauzimao visoko mesto u navijačkoj grupi Janjičari koju je vodio pokojni Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi, posle čije smrti tu grupu preuzimaju Veljko Belivuk i Marko Miljković i "rebrendiraju" je u Principe. Vidojević je i tu pri vrhu piramide, piše nova.rs.
 
Vidojević je najpoznatiji po događaju iz oktobra 2018. godine, kada je predvodio grupu članova Principa koja je upala u kafić Kontrast u Beton hali i prebila obezbeđenje, konobare, goste. To suđenje još traje, a oštećene u tom slučaju je pogodila "epidemija amnezije", pa se njihovi iskazi iz sudnice bitno razlikuju od izjave u policiji.
 
Posle objavljivanja slike Danila Vučića i Aleksandra Vidojevića krenula je lavina izjava u kojima se to označava kao proganjanje Danila Vučića, dok je Aca Rošavi prekršten u "nekog mladića".
 
"Taj mladić je navijač Partizana. Oni su te večeri bili na dve strane. Moj sin je navijao za Zvezdu. Gledali su u kafiću utakmicu. Ništa nisu uradili. Taj mladić nikada nije gonjen ni za kakvu drogu ni za bilo šta. Nikada. Ni danas. Nikada. Gonjen je za tuče, dva puta, nikada pravosnažno osuđivan", izjavio je tim povodom Aleksandar Vučić. 
 
Tu su i fotografije sa Svetskog prvenstva u fudbalu 2018. godine na koje je otišao i Danilo kao vatreni navijač. U tome nema ničeg lošeg, neko je slikao naše navijače, a onda je počelo prepoznavanje ljudi koji slave zajedno sa Danilom Vučićem i koji su navodno u Moskvu došli istim čarter letom kao i on. Bio je tu i Aleksandar Vidojević, a pored predsednikovog sina je i Boris Karapandžić, koji se nalazi trenutno u pritvoru jer je bio deo ekipe koja je otimala, mučila i ubijala ljude u Ritopeku. Tu je i Milan Krasić, svojevremeno jedan od vođa navijačke grupe Alkatraz koji je bio osumnjičen za ubistvo Ivana Perovića, člana rivalske navijačke grupe Partizana Zabranjeni.
 
Vučić: Nisam ni znao da je Danilu bio zabranjen ulazak u Crnu Goru
 
Predsednik Srbije Aleksadndar Vučić izjavio je da nije ni znao da je njegovom sinu Danilu bio zabranjen ulazak u Crnu Goru, kao i da nikada nije stiglo zvanično obaveštenje o tome.
 
"To najviše govori o onima na političkoj sceni Srbije i Crne Gore, kao i njihovim medijskim pomagačima", kazao je Vučić.
 
On je novinarki News Max Adria, koja mu je postavila pitanje o zabrani ulaska njegovog sina u Crnu Goru, rekao da taj medij, kao i svi ostali "Đilasovi i Šolakovi mediji", vode kampanju već deset-dvanaest dana protiv njegovog sina.
 
On je izneo dva moguća razloga za tako nešto.
 
"Moguće da su to urdaili zbog prisustva litijama u Crnog Gori dva puta, a moguće je da je i to način da pokažu kako se odnose prema predsedniku Srbije", kazao je Vučić, prenosi nova.rs.
 
Među osobama sa spiska onih kojima je ukinuta zabrana su i predsednik Odbora za pravosuđe i državnu upravu i član Odbora za kontrolu službi bezbednosti Vladimir Đukanović, predsednik FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić, Milica Đurđević iz stranke Zavetnici, pevač Vlado Georgijev i fudbalska legenda Dušan Savić.
  • Beby

    11.11.2021 20:04
    Beby
    Boris nema veze sa Ritopek i bilo da čim po pitanju te situacije dokazano.Tako da glupo je pisati što nema nikakve veze.
  • poligraf

    08.11.2021 14:46
    aca amnezija
    on koji zna čime se bavi neko u vladičinom hanu ili žagubici, kad je njegov sinčić ili bata u pitanju naprasno ga obuzme selektivna amnezija !?!
  • .

    07.11.2021 19:15
    SNS botovi imaju slobodno popodne

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.