Od večeras će vam ranije tražiti kovid propusnice u kafićima

Kovid propusnice od danas su neophodne od 20 časova, umesto od 22 sata kao prethodne dve nedelje.
Od večeras će vam ranije tražiti kovid propusnice u kafićima
Foto: 021.rs
Takođe, pored ugostiteljskih objekata, od danas su potrebne i za kockarnice, kladionice i slot klubove, podseća nova.rs.
 
Validna kovid propusnica podrazumeva potvrdu o primljenoj drugoj ili trećoj dozi vakcine ne stariju od sedam meseci.
 
Takođe, priznaje se i negativan PCR test ne stariji od 72 sata, negativan antigenski test koji je validan 48 sati ili potvrda o preležanoj koroni koja nije starija više od sedam meseci. 
 
Kovid propusnica je validna i ukoliko građanin poseduje pozitivan test na antitela (IgG), ne stariji od tri meseca, koji je urađen u državnoj laboratoriji.
 
Pravno lice, ukoliko prekrši ovu meru, plaća 300.000 dinara, za preduzetnike ona iznosi 150.000, a za odgovorno lice u objektu 50.000 dinara. 
 
Kovid redar koji ne bude obavljao svoj posao platiće 30.000 dinara, a gost koji ne bude posedovao kovid sertifikat moraće da plati kaznu od 5.000 dinara.
 
Mera obaveznih kovid propusnica stupila je na snagu 24. oktobra, dok se od ponedeljka 26. oktobra sprovodilo kažnjavanje. Ova mera važila je za ugostiteljske objekte nakon 22 sata, a od danas je produžena za dva sata i kontrola počinje od 20h.
  • DonJuan

    08.11.2021 12:38
    Konacno veceras opustena bleja bez guzve, a antivakseri i antimozgasi nek sede kod kuce i gledaju teoreticare zavere na jutjubu hahahhahahaha
  • Boris

    08.11.2021 10:51
    Dakle ugostitelji su pukli opet. Osim naravno povlaščenih.
  • Lend

    08.11.2021 10:35
    I gde tačno da se uradi test na antitela??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.