Udruženje dobilo pretnje smrću zbog organizovanja večere za decu izbeglice

Žensko udruženje kolubarskog okruga saopštilo je da im je nepoznati muškarac pretio ubistvom zbog organizovanja večere za decu izbeglice.
Udruženje dobilo pretnje smrću zbog organizovanja večere za decu izbeglice
Foto: 021.rs
One su, navode, juče dobile telefonski poziv sa nepoznatog broja.
 
"Muškarac koji nas je pozvao je pretio da će nas sve pobiti i da cemo biti mrtve. Nakon primljenih poziva predstavnica našeg udruženja se obratila policiji i podnela prijavu", navode u svojoj objavi na Fejsbuku.
 
Kako su navele, to ima veze sa događajem koji su organizovale 31.10. ove godine, odnosno Internacionalnom večerom, čija je namera bila da osetiocima predstavi tradicionalne kuhinje zemalja iz kojih dolaze deca migranti bez roditeljske pratnje koja su smeštena u Centru za azil Bogovađa.
 
"Cilj manifestacije je bio smanjivanje rasne i nacionalne netrpeljivosti, pa su posetioci pored degustiranja hrane mogli da saznaju više o razlozim zbog kojih ova deca napuštaju svoje zemlje, kao naprimer da je cena namirnica u Iranu udvostručena nakon uvodjenja sankcija ovoj zemlji, da je trećina dece u Somaliji pothranjena i da njih 180 od 1000 ne doživi petu godinu života, kao i više o stanju u Avganistanu nakon preuzimanja vlasti od strane talibana. Skup je u skladu sa zakonom prijavljen policiji, manifestacija je bila dosta medijski propraćena, a tokom nje se nije desio nijedan incident", ističu.
 
Dodaju da su decu koja prolaze kroz našu zemlju tokom migracija prepoznali kao posebno ugroženu kategoriju kojoj su želeli da omoguće da što bezbrižnije provedu boravak u Srbiji, ali i da sugrađanima približe kroz šta oni prolaze tokom svog puta. 
 
"Od svog nastanka do danas naše udruženje, i njegove članice i zaposlene, učestvovale su u brojnim humanitarnim aktivnostima, pomagale smo nakon poplava kroz podelu naminirnica i bele tehnike za porodice sa dvoje i više maloletne dece, više puta delili paketiće za decu tokom praznika i organizovale predstave, pomogle u izgradnji dva dečija igrališta, pomogle u obnovi više od 50 domaćinstava kroz dodelu građevinskog materijala i volonterski rad majstora, šile i donirale maske ustanovama tokom pandemije, i tako dalje. S obzirom da udruženje nije humanitarnog tipa, smatrale smo da naš rad u toj oblasti ne treba da javno eksponiramo", objašnjavaju.
 
Dodaju da su svesne da teme kojima se bave ne nailaze uvek na odobravanje svih ljudi, ali da pretnje shvataju vrlo ozbiljno i da će se uvek obraćati policiji u takvim situacijama. 
 
Zaključuju da je policija brzo i adekvatno reagovala. 
  • Belo-crno

    08.11.2021 23:19
    Sve jedno je...ružno je..
    To neki Crnivuk...ima ih takvih u ovoj nebeskoj zemlji i medju nebeskim narodom više nego što možete predpostaviti.
    Brže,jače,bolje.....
    Za našu decu...itd.
    Videćemo novi slogan na proleće.
  • Rodox

    08.11.2021 21:40
    Džaba nas
    Još jedan dokaz da smo nebeski narod (sa neznatnom manom).
  • djordjo

    08.11.2021 21:01
    bitno je da naši nacisti i konzervativci koji nisu nogom tamo kročili znaju da su migranti redom "ratno sposobno stanovništvo". levijatani pogotovo, gamad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija