Do sada kažnjeno 18 preduzetnika zbog kovid propusnica, "neće biti tolerancije"

Pomoćnik ministra zdravlja Goran Stamenković izjavio je da sanitarni inspektori nastavljaju pojačani nadzor kovid sertifikata i da neće biti tolerancije prema prekršiocima.
Do sada kažnjeno 18 preduzetnika zbog kovid propusnica, "neće biti tolerancije"
Foto: 021.rs
On je za RTS rekao da je prošle nedelje izvršeno 24.000 nadzora, da su u fokusu ugostiteljski objekti a od večeras i kladionice.
 
"Već su se ugostitelji organizovali, prihvatili svoje obaveze, i već je dosta vlasnika objekata zajedno sa zaposlenima otišlo na vakcinaciju. Time pokazuju odgovornost i svest prema svemu što nas ovih dana muči i zbog čega su inspektori danonoćno na terenu", rekao je Stamenković.
 
On je dodao da je danonoćno na terenu oko sto sanitarnih inspektora, a da je svoj doprinos dala i komunalna milicija.
 
"Po nalogu ministra zdravlja i radne grupe za koordinaciju, nema tolerancije prema prekršiocima i svi inspektori su svesni svoje odgovornosti da moraju da izreknu mere i to već rade prethodnih dana", rekao je Stamenković.
 
Pomoćnik ministra dodao je da je uglavnom zabelažan nemar kovid redara, te da je 18 preduzetnika kažnjeno maksimalnim kaznama od 300 do 500 hiljada dinara, najviše u Novom Sadu, Somboru, Beogradu, Nišu, Valjevu i Šapcu, gde su inspektori pokazali da su svesni svoje odgovornosti.
 
Stamenković je potvrdio da po uredbi vlade i kovid redar može da traži ličnu kartu građanima, kao i inspektori da provere sertifikate i ponovio da to nisu potvrde o vakcinaciji već sertifikati koji sadrže sve potrebne podatke.
  • Ns

    09.11.2021 14:25
    Smarate sa tim propusnicama...Uzmimo primer da vakcinisan udje u lokal, sta i ko je njemu garant da su i svi ostali vakcinisani ili da imaju potvrdu? "Majke mi" od kovid redara?
  • Aj

    09.11.2021 09:48
    Realno
    Nisu "otisli na vakcinaciju" vec zatvaraju restorane u 10 jer i ovako ne mogu da nadju radnu snagu a kamoli sad kad su uslovljeni.

    I naravno da u NSu imas kafane gde komunalna ne sme da pridje, nego njakaju sitne ugostitelje.

    I ove polu-mere nemaju smisla. Svadba pocne u 5 i do 8 sve super, ljubite se, pevajte, ali u 8 e tu je vec problem. Ili zatvori sve na 2 nedelje ili uvedi 24h propusnice ili pusti ljude da zive.

    Ovo je sprdnja.
  • Sale

    09.11.2021 09:26
    Sale
    Ovo nije fer! Ovo mora za sve da vazi i kraj! Ko nejce vakcinu neka placa test od svojih para svaki dan! Ugostitelji su najmanje rizicni jer su 95% vakcinisani! Sto nedirate JKP.....tamo su vam sigurni glasovi pa cekate da prodju izbori! E zato cete puci,sektasi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.