Profesorka Medicinskog fakulteta: Ako nećete da se vakcinišite, budite u svoja četiri zida

Da će biti u četvrte i narednih doza smatra Eleonora Gvozdenović, infektološkinja i profesorka Medicinskog fakulteta u Beogradu.
Profesorka Medicinskog fakulteta: Ako nećete da se vakcinišite, budite u svoja četiri zida
Foto: 021.rs
Ona kaže da ćemo sigurno još primati vakcine protiv korone.
Ona smatra da je to što se traže propusnice od 20h uveče potpuno bezveze. 
 
"Treba da se traže propusnice stalno, 24 sata. Izvolite, ukoliko hoćete da živite običnije - budite vakcinisani, ukoliko nećete, ukoliko hoćete da budete u vaša četiri zida, i da mene ne ugrožavate, nemojte biti vakcinisani, ali živite u četiri vaša zida", navela je ona, prenosi Tanjug.
 
Profesorka je uverena da ćemo primiti još vakcina.
 
"Sada se rade neke velike studije, i u tim studijama će da se odredi kako se kreću antitela na vakcine, kako se kreću na različite kombinacije vakcina, i takođe ide jedna velika studija koja će da odredi kakav je ćelijski imunitet. Međutim, rezultati tih studija će biti tek za oko godinu dana", navodi profesorka Medicinskog fakulteta.
  • Trtoš

    22.11.2021 23:47
    Odavno me više ne iznenađuje što Novi Sad nazaduje u svemu što je normalno. U akciji za vakcinaciju najmanje se istakla gradska vlast što i ne čudi kada odobrava i podstiče rad njihovih noćnih molera. Zna se ko je u Novom Sadu najagilniji u povlađivanju ovim molerima i podstiče ih da krše propise od kojih je neke i on potpisao (lokalne), a zna se ko je bi i najpoznatiji svetski moler. Što se tiče vakcinacije zalažem se za obaveznu vakcinaciju celokupnog stanovništva sa izuzetkom onih koji imaju medicinske razloge da ne budu vakcinisani. Oni koji neće da se vakcinišu neka ostanu u svoja četiri zida. Sva njihova "mudrovanja" su najobičnija s..nja.
  • neki drugi dr

    09.11.2021 11:58
    @Novosađanka
    Poštovana, za svaku pohvalu je Vaša odluka o vakcinaciji, koju ste i sproveli u delo. Razmišljanje i upitanost razumem, da, na žalost mnogi zdravstveni radnici su više podlegli nerazumnom populizmu nazvanom "antivakseri" (a u slučaju frke - "imam pravo na svoje mišljenje"!) nego racionalnom i stručnom stanovištu, koje bi trebalo da poštuju, ako ne i da ga promovišu. A, pošto "svi imaju pravo na svoje mišljenje", ko ih može naterati da ga menjaju, jedino što to može da dovede do širenja bolesti i smrtne opasnosti za one najosetljivije koji iz medicinskih razloga ne smeju da se vakcinišu (bez obzira na mišljenje ili želju). Inat i prkos u izboru, u odnosu na nemoć, to je paradigma takvog razmišljanja i ponašanja. Hvala.
  • krajiška vila

    09.11.2021 10:09
    @Milica
    Ne boji vas se ona, nego sve bebe, mala deca i ljudi s raznim oboljenjima i stanjima koja im ne dozvoljavaju vakcinaciju.

    Usput - zašto se vi bojite vakcinacije?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija