LSV traži smenu Momirovića zbog metroa: Svoj luksuz stavlja u prvi plan

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od premijerke Ane Brnabić smenu ministra Tomislava Momirovića.
LSV traži smenu Momirovića zbog metroa: Svoj luksuz stavlja u prvi plan
Foto: 021.rs
Kako se navodi u saopštenju, Momirović svojim stavom da svi građani Srbije treba da plaćaju beogradski metro "jasno pokazuje, da ih deli na stanovnike prvog i drugog reda, umesto da se zaleže da svi ljudi imaju jednake šanse, on svoj luksuz stavlja u prvi plan".
Ligaši su stava da izjava ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture "skandalozna i namenjena dnevno političkom skupljanju poena za beogradske izbore".
"Dok mašta o nepostojećem metrou i haraču za njega, koji treba da plaćaju i oni koji ga nikad neće koristiti, LSV pita ministra Momirovića da li zna da 800.000 građana Vojvodine nema ispravnu pijaću vodu. Bahati centralizam je sve delove Srbije izvan grada Beograda pretvorio u siromašne i tužne krajeve koji se ubrzano prazne zbog maćehinskog odnosa vlasti. Sa druge strane, u Beogradu niču neboderi, kule, gondole i ostali skupi, neracionalni infrastrukturni projekti", navodi se u saopštenju koje potpisuje Nevena Subotić, članica Glavnog odbora stranke.
 
Dodaje se da je vreme da Momirović poseti neko selo u Vojvodini ili Šumadiji i da vidi "nivo propasti i devastacije u njima". 
 
"Zašto i kada će rešavanje ovih problema biti prioritet vlade? Da li ministar zna da građani izvan Beograda imaju toliko loše puteve da jedva mogu da stignu do njega, a on bezobrazno traži da plaćaju metro, koji većina od njih nikada neće ni koristiti. Ovakav odnos prema građanima koji žive van Beograda je nedopustiv i sramotan. Pozivamo sve političke aktere na javnoj sceni da podignu glas protiv ovakve politike vlade i pokažu da su im svi građani Srbije jednaki", zaključuje se u saopštenju LSV.
  • Mirka

    10.11.2021 11:12
    Molim ministra da dodje na klisu u savsku kod mesne zanedniceda vidi kako se trosi i baca materijal.Taman izliju plocu pa je polupaju strasno kakav javasluk a kraj radova ni blizu.Firma je Gradjevinar...pa molim onoga ko je za ovo odgovoran da svrati u savsku samo sto avioni ne prolaze kuce nam se tresu bitno da se radi oko mesne zajednice i lomi.
  • Liman

    10.11.2021 07:33
    Probudili se. Neko je u ligi prespavao mnooogo godina pa se uštekso u staru priču. I kas su u pravu ostaju vojvodjanska bruka i sramota.
  • LSV

    10.11.2021 07:12
    Od osnivanja
    U redu je Mona, ostavite se njega.
    Dajte neku akciju u Vojvodini. Samo se nešto prose......
    Ispod nivoa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.