LSV: Tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu Dveri protiv Čanka

Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu protiv predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenada Čanka, koju je podneo Srpski pokret Dveri, saopštila je danas LSV.
LSV: Tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu Dveri protiv Čanka
Foto: 021.rs

Tužilaštvo je navelo da je prijavu odbacilo zbog nepostojanja osnova sumnje da je izvršeno krivično delo zbog kojeg se goni po službenoj dužnosti, navela je LSV. 

Ta stranka je navela da je političko delovanje Dveri, od osnivanja tog pokreta, "praćeno izlivima ekstremnog nacionalizma i propagiranjem ideja koje promovišu mržnju".
 
"Članovi Dveri prekidali su tribine o Zoranu Djindjiću, negirali postojanje celih nacija, pozivali na kršenje Ustava i zakona po pitanju poštovanja ljudskih prava, negirali genocid u Srebrenici, promovisali politiku desnog ekstremizma. LSV će uvek biti brana desnom ekstremizmu i njegovim protagonistima", navedeno je u saopšenju.
 
Dveri su, 9. septembra, protiv Čanka podnele krivičnu prijavu zbog izazivanja "nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti" iz člana 317. Krivičnog zakona Srbije.
  • pajo patak

    10.11.2021 15:41
    zato je Zagorka
    iz Novog Sada.
  • Ilija

    10.11.2021 12:53
    Šta vam nije jasno
    Ma sve je unapred dogovoreno. Cela igranka na političkoj sceni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija