Tim za škole odlučio kako će nastava izgledati nakon raspusta

Tim za primenu preventivnih mera u radu škola doneo je odluku da se kombinovana nastava, od ponedeljka, 15. novembra, primenjuje u srednjim školama na teritoriji tri lokalne samouprave.
Tim za škole odlučio kako će nastava izgledati nakon raspusta
Foto: Pixabay
Drugi model nastave podrazumeva da se kombinuju neposredna nastava i nastava na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe.
 
Od 15. novembra, po završetku raspusta, primenjivaće se na teritoriji tri lokalne samouprave: Beograd, Veliko Gradište i Niš, saopštio je Tim za škole.

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji primenjuje se prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposrednu nastavu u školama.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut", od 1. do 7. novembra, broj dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina, obolele od korona virusa je 1.667, što je 0,22 odsto obolelih, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.
 
U osnovnim i srednjim školama u Srbiji, ukupno je 45 (0,12 odsto) odeljenja koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije promenila način organizacije rada sa neposrednog na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana.
 
Takođe, ukupno je 406 (1,07 odsto) odeljenja koja su u istom periodu zbog najmanje dva slučaja infekcije prešla sa neposrednog na kombinovani model.
 
Ukupno je i 48 (0,13 odsto) grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn u poslednjih 10 kalendarskih dana, dodaje se u saopštenju.
  • Uciteljica

    11.11.2021 10:02
    Uciteljica
    Kako je lepa ova ucionica sa slike. Jel ovo u Srbiji?
  • Lejla

    11.11.2021 01:27
    FTN
    Svi rade u nekom rezimu samo FTN ne radi nista vec drugu godinu. Vatikan.
  • Марица

    10.11.2021 22:13
    Надам се да ће и ова корона једном проћи. Пуна подршка тиму против короне и школа.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.