Otključavanje Skaj aplikacije otkrilo postojanje međunarodne kriminalne grupe u regionu

Aplikacija "Sky ECC" i kriptovani telefoni, koje je otključala francuska policija, otkrila je da u zemljama bivše Jugoslavije postoji opasna međunarodna kriminalna grupa, objavio je Radiosarajevo.ba.
Otključavanje Skaj aplikacije otkrilo postojanje međunarodne kriminalne grupe u regionu
Foto: Pixabay
U pitanju su Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Makedonija, Srbija, uključujući i Kosovo i Sloveniju.
Kako se navodi, ta grupa se dovodi u vezu sa protivzakonitim obaveštajnim radom, nedozvoljenom trgovinom narkotika na veliko, a prema nekim nezvaničnim informacijama, čak i sa organizovanjem likvidakcija.
 
Prema informacijama ovog portala iz bezbednosnih agencija BiH koje provode široku istragu, na području Republike Srpske i Srbije deluje paraobaveštajna služba, a čine je bivši pripadnici Državne bezbednosti i "Crvenih beretki".
 
"Aktivnosti ove grupe čvrsto su povezane sa članom Predsedništva BiH i liderom Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Miloradom Dodikom i najužim krugom ljudi oko njega. Na ovo, uz ostalo, upućuju i političke akcije koje u poslednje vreme provodi ili najavljuje sam Dodik", navodi se u tekstu.
 
Paraobaveštajna služba, prema navodima ovog portala, ima svoje saučesnike u vlasti Republike Srpske, i to na najodgovornijim pozicijama.
 
Državne agencije, dodaje se, raspolažu celim spiskom visokih funkcionera iz Republike Srpske koji se mogu dovesti u vezu sa aktivnostima koje je razotkrila francuska policija. Ovaj portal je naveo da poseduje taj spisak, ali da ga zbog same istrage ne objavljuje.
 
Izvori ovog portala naveli su da su osobe povezane s ovim slučajem u svim institucijama RS, pravosudno-bezbednosnim, imaju svoje igrače koji su u funkciji delovanja paraobaveštajne strukture.
 
"Nema institucije u Republici Srpskoj, a da paraobaveštajna i narko-klan tu nemaju svog predstavnika, ali što je još veća žalost nema značajnijeg predsedničkog kabineta gde, takodje, nemaju svog čoveka. Čak su kroz institucije 'pokrili' granične prelaze", stoji u tekstu.
 
Portal Radiosarajevo.ba je naveo da se istraga na ovom slučaju intenzivira i da bi u narednim danima moglo biti poznato više informacija.
  • Anonymous

    12.11.2021 01:00
    Ilegala vlada
    Heroin iz avganistana prolazi kroz Srbiju, tu su pare, tu je i naša vlast umešana, a mračna su ta posla i nek im bog pomogne što tako nešto čine, sudbina će ih snaći u skladu sa njihovim delima!
  • Mile rent-a mozak

    11.11.2021 14:52
    Ovo je prosto nemoguće. Kakav, crni kriminal? U ovom regionu gde je sedište civilizacije, gde je 95 % akademskog društva ( akademija za stare i akademija za mlade), gde je ljubav bila 1000 godina pre hipi pokreta, gde su svi braća i koriste mobilni telefon, gde se ženi kupuje cveće za osmi mart i rođendan, a ostalim danima se lema, gde... gde... Pomozi Vooline i broju 1,da se u velikom prasku stvori next generation Desančića Šakić, pitomih hulligana i napredne naše edece. Raskrstimo sa svetskim huljama, koji naše potomstvo zovu opasnim kriminalcima, lopovima, dilerima, panterima...
  • Žika

    11.11.2021 13:59
    Paćenici
    Tresla se gora...
    Od svega "međunarodnog" samo na Dodika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.