Balša Božović dobio na desetine pretnji smrću nakon jučerašnjeg TV duela sa advokatom Ratka Mladića

Predsedniku Izvršnog odbora Akademije za razvoj demokratije Balši Božoviću je, posle sinoćnjeg televizijskog duela sa advokatom Ratka Mladića Brankom Lukićem poslato na desetine pretnji smrću.
Balša Božović dobio na desetine pretnji smrću nakon jučerašnjeg TV duela sa advokatom Ratka Mladića
Foto: 021.rs
Kako je saopšteno je iz Akademije za razvoj demokratije posebno zabrinjava činjenica da su neke od poruka nakon njegovog jučerašnjeg gostovanja na Kurir TV upućene upravo na njegov privatni broj telefona.
"Među pretnjama smrću se nalaze i fotografije osoba sa vatrenim oružjem, zatim i onih u zvaničnim uniformama žandarmerije Srbije, neskrivene pretnje nasiljem, nezamislive uvrede i širenje mržnje", navodi se u saopštenju.
 
Kako se dodaje, i Regionalna akademija za razvoj demokratije je kao jedna od partnerskih organizacija i suorganizatora nakon poziva upućenog građanima da obeleže Međunarodni dan borbe protiv fašizma, rasizma, antisemitizma i ksenofobije "uklanjajući mural osudjenom ratnom zločincu Ratku Mladiću", dobila na adresu i naloge na društvenim mrežama, više stotina otvorenih pretnji smrću, najgorih uvreda, poziva na linč i pretnji iseljavanjem iz zemlje.
 
"Regionalna akademija za razvoj demokratije poziva nadležne organe da hitno reaguju, otkriju i sankcionišu počinioce. Srbija ne sme ponovo poslati poruku da je veličanje ratnih zločinaca zvanična politika, a zaštita nasilnika i onih koji prete smrću poželjno, prihvatljivo i dozvoljeno ponašanje", navodi se u saopštenju.
  • Kg

    12.11.2021 10:37
    Narod sacinjen od kukavica.
    Sta znaci pretnja smrcu ?
    Upozorenje da se skloni od smrti ?
    Onda je pretnja neiskrena, jer ako nekog hoces da ubijes, ne obavestavas ga nego ga ubijes !!!
    Ali ovo je horda kulavica koji su samo na telefonu jaki !
  • Kg

    12.11.2021 10:33
    Jadna i tuzna propala srbijica
  • Dragan

    12.11.2021 08:09
    Ah
    Ljubiteljima Mladića pitanje-gde je bio komunista,oficir JNA(zaklinjem se da ću za svoju domovinu SFRJ dati svoj život,zaklinjem se svojom čašću.Zadržao kuću dobijenu od JNA,čin) kad je armija BiH bila u predgrađu Banhaluke i Prijedira.Da nije bili Dejtona danas bi tamo bio mir i bila bi BiH i nikakve tkzv republike sa državnim ovlašćenjima koje su nametnute većini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija