Šef Delegacije EU u Srbiji na sastanku s Vulinom: Nevladinim organizacijama omogućiti neometan rad

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sastao se danas sa novoimenovanim šefom Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji Emanuelom Žiofreom.

Kako navode u MUP-u, oni su razgovarali o saradnji u oblasti Poglavlja 24 – Pravda, sloboda i bezbednost, kao i o Izveštaju Evropske komisije o napretku Republike Srbije u oblasti evropskih integracija.

Ministar Vulin predstavio je i postignute rezultate srpske policije u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala.

Ambasador Žiofre je na sastanku još jednom potvrdio podršku EU pristupnom procesu Srbije i istakao ključni značaj vladavine prava za napredak Srbije na evropskom putu. On je podsetio i na deo godišnjeg izveštaja Evropske komisije koji se odnosi na borbu protiv teškog i organizovanog kriminala kao i na neophodne reforme zakonodavstva, te je potvrdio posvećenost EU pružanju podrške Srbiji da pojača napore u ovim oblastima.
 
Ambasador Žiofre je naglasio da EU ima dobru saradnju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova u nizu oblasti, pre svega u upravljanju migracijama i civilnoj zaštiti.
 
Ambasador Žiofre je takođe podsetio da organizacije civilnog društva i organizacije posvećene zaštiti i odbrani ljudskih prava igraju ključnu ulogu u podizanju svesti o građanskim i političkim pravima - te da im se u tom smislu mora omogućiti neometan rad.
 
Ministar Vulin i ambasador Žiofre su se u razgovoru dotakli i događaja vezanih za mural Ratka Mladića u Beogradu. Ministar policije je rekao da MUP čuva bezbednost svih građana, pa i učesnika protesta bez obzira da li su za uklanjanje spornog murala ili ne. 
 
Ambasador Žiofre je rekao da po tom pitanju EU ima jasan i čvrst stav o potrebi delotvornog prevazilaženja nasleđa prošlosti, uzdržavanja od veličanja ratnih zločinaca i negiranja ratnih zločina, te rada na podsticanju pomirenja.
  • Bolo

    12.11.2021 22:26
    Atak na razum
    Šef Delegacije EU u Srbiji na sastanku s Vulinom

    Jadan čovek. Ne mislim na Julina.
  • Mile rent-a mozak

    12.11.2021 22:18
    Koji od Voolina je primio Žiofrea?
  • Zoki

    12.11.2021 21:08
    Vidi se da Vulin jos uvek koristi zdrave proizvode iz Jovanjice..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.