Zajednička vežba srpske i turske vojske u Ankari

Pripadnici Vojske Srbije i Oružanih snaga Turske realizovali su zajedničku padobransku obuku u Ankari, saopštila je Vojska Srbije.

Cilj obuke je bio unapređenje sposobnosti padobranskih jedinica i razmena iskustava u izvođenju pojedinih segmenata padobranske obuke.

Pripadnici 63. padobranske brigade Vojske Srbije i Druge brigade specijalnih snaga Oružanih snaga Turske realizovali su zajedničke skokove padobranima tipa "krilo", uz upotrebu kiseoničke opreme.
 
Priprema za izvođenje skokova je obuhvatala uvežbavanje prinudnih procedura kod otkaza padobrana, upravljanje kupolom, navigaciju do prizemljenja i letenje u grupi.
 
Realizovana je upotrebom simulatora i vazdušnog tunela Centra za obuku u Ankari.
  • Grgin batler

    13.11.2021 09:09
    Turci su divan narod,mnogo bolji od Srba ...
  • 002211

    13.11.2021 08:13
    I sad posle pola milenijuma Srbi i Turci se kao ljube?
  • V

    12.11.2021 23:16
    Vučiću podaniče!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.