Tepić: Verujem da će opozicija izaći sa dogovorom o zajedničkom izbornom nastupu

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je da veruje da će opozicija u narednih desetak dana izaći sa dogovorom o zajedničkom nastupu na izborima.
Tepić: Verujem da će opozicija izaći sa dogovorom o zajedničkom izbornom nastupu
Foto: 021.rs
Ona je navela da su pregovori na tu temu u toku sa "partnerima" iz Demokratske stranke, Narodne stranke, Pokreta slobodnih građana (PSG), Pokreta za preokret kao i sa predstavnicima sindikata i pojedincima.
"Svi smo svesni da ova mafijaška hobotnica može da se sruši samo najširim frontom. Vi nemate sa druge strane samo Srpsku naprednu stranku, oni su zajedno u jednom frontu pa zato i mi moramo da se udružimo", rekla je potpredsednica SSP odgovarajući na pitanja novinara u Vranju.
 
Odbacila je kao "sramotne manipulacije" tvrdnje kako će radnici vranjskog Simpa ostati bez posla ako opozicija pobedi na izborima.
 
"Da li iko normalan može da poveruje u to? Da li u našem radu ili ponašanju bilo ko može da posumnja da će stradati onaj ko nije kriv? I oni koji su krivi neće stradati od moje ili ruke Borka Stefanovića već od nezavisnog tužilaštva kad se ono oslobodi kamena oko vrata partije i bratije", navela je Tepić.
 
Zamenik predsednika SSP Borko Stefanović kazao je da će ta stranka po dolasku na vlast, doneti zakon o poreklu imovine državnih funkcionera kako bi se utvrdilo odakle im imovina koju ne mogu da plate na osnovu svojih legalnih primanja.
 
Naveo je i da su strani investitori dobrodošli u Srbiju ali da im neće biti dozvoljeno da daju "mizerne plate" ispod republičkog proseka ili da sprečavaju sindikalno organizovanje radnika.
 
"Ono što ćemo mi da promenimo je da se više nikad ne ponovi da jednom investitoru dajemo desetine hiljada evra po radnom mestu, da ga oslobodimo svih taksi i poreza a da se on pokupi i ode kao u slučaju kompanije Geoks u Vranju. Danas 1.200 radnika te firme ne zna gde će sutra da radi a čovek koji je rekao da je to sjajna investicija sad pere ruke i obećava 120 radnih mesta u Teklasu u Vladičinom Hanu", rekao je Stefanović.
 
Pozvao je građane da se ne "ponižavaju pred svojom decom i budućnošću Srbije" i da ne pristaju na "mizerne plate i penzije".
  • Zorka

    13.11.2021 23:48
    Verovali smo i mi u svasta,ali u jedinstvenu opoziciju jos nismo.
  • Milica37

    13.11.2021 18:58
    Glas
    Gospodja Marinka može opozicija da se udruzuje koliko hoće, narod se ne da dva put prevariti, na izborima vam gradjani Srbije sigurno neće dati glas.
  • NEVERNIK

    13.11.2021 17:17
    tuzno
    Davne godine , bio jedan 5.oktobar.......ali nije se iskoristio sledeci dan 6.oktobar.Hteli smo da budemo tolerantni,i dobili smo ovo zlo koje ce nas sahraniti.Srecno onima koji jos imaju neku nadu,ja nikome nista ne verujem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.