Božović o Rio Tintu: Zabole me za laptopove, hoću čistu zemlju

Gostovanje slavnog glumca Petra Božovića u emisiji "OKO Magazin" na RTS izazvalo je brojne reakcije na društvenim mrežama, povodom njegovih izjava o Rio Tintu.
Božović o Rio Tintu: Zabole me za laptopove, hoću čistu zemlju
Foto: Youtube (Nova S, Screenshot)

Božović je angažovan za zaštitu prirode u Srbiji, ali ne politički i ideološki.

"Evo sad ova borba protiv nesrećnog litijuma… Pa to je zlo. Ne moram ja to da kažem, postoje svedočanstva, i to strašna svedočanstva na zemljinoj kugli šta su uradili ti Riotinti. Pa uzmite Gvineju, oni dođu, raskrče… Narod se pobuni, oni naravno potplate svoje, imaju svoju privatnu vojsku i izbije građanski rat. Evo, šta su uradili sa Madagaskarom. To divno ostrvo otcepilo se od Afrike i na njemu ostalo životinje, biljke… Sad se sve to ruši, uništava… Glad, beda, jad. Uništi se zemlja, a kad se zemlja uništi, onda ti ne treba ništa više. Ne treba mi nikakva dokumenta koja će oni doći, ovi naši foliranti. Što kaže ova gospođa Mihajlović: Onda bacite ove telefone i laptopove. Ma zabole me, bre, za laptop i ovo, hoću zemlja da mi bude čista za budućnost naše dece, bre. Ej, šta je vama? Hoćete da uništite Drinu, Zasavicu. Tamo se pojavio dabar posle 15 godina", ispričao je, između ostalog, slavni glumac, prenosi Nova.rs.
 
Potom je odgovorio na pitanje da li razmišlja da neko može da ga svrsta u političku opciju ili ga baš briga za to, odgovorio je: 
 
"Ma, to su stara sredstva, već se pojavilo „strani plaćenici“. Pa cela Srbija je strani plaćenik. Ovaj protektorat gde mi živimo, da li neko treba da mi plati da idem da se borim za svoju zemlju čistote? Svaki pokušaj unutar tog pokreta bio bi katastrofalan da se tu uopšte politizira. Jedina politika je da spasimo Srbiju da nam je ne zagade i spasivo vodu i našu decu. Ništa drugo. Malo li je?"
  • E

    13.11.2021 23:09
    e
    E ,šta će nam litijum ako nas ne bude!!!!
  • Trolololo

    13.11.2021 22:47
    Trolololo
    Mene zabole za nacionalne penzije pa moja firma plaća milione poreza i doprinosa... A i za Rio tinto me zabole ne treba mi ni on
  • Sini

    13.11.2021 22:30
    Bravooooooooo
    Legendoooooooo!!! Konacno pravi i ozbiljni ljudi na pravom mestu i u zadnji cas, dok jos nismo skroz klonuli...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija