Probudila se devojčica koja je mesec dana na respiratoru na Institutu za majku i dete

Devojčica (16) koja je zbog komplikacija kovida već skoro mesec dana na respiratoru, i dalje je na mehaničkoj ventilaciji, ali se probudila iz veštačke kome i svesna je.
Probudila se devojčica koja je mesec dana na respiratoru na Institutu za majku i dete
Foto: Pixabay
To je za Euronews Srbija rekao zamenik direktora Instituta za majku i dete prof. Vladislav Vukomanović.
 
Prema njegovim rečima, devojčica je sada bolje, lekari su ostvarili kontakt sa njom, a ima po neki zahtev, pa je pitala lekare kad će kući.
 
"Što se tiče stanja svesti ona je sada bolje, ali je i dalje na respiratoru. Urađena je traheotomija. Ona se i dalje sedira da bi se uskladilo disanje sa respiratorom, ali je bolje stanje svesti", naveo je on.
 
Vukomanović kaže da je na respiratoru u toj bolnici još jedna šestomesečna beba zbog komplikacija kovida.
 
"Druga beba od šest meseci, koja je ranije bila na respiratoru, prevedena je na odeljenje intenzivne nege. Drugo dete koje ima traheomalaciju je intubirano i u kovid intenzivnoj nezi", rekao je on.
  • Ivan

    15.11.2021 16:35
    Sirota decojčica, a i ostala dečica. Svi da što pre ozdrave!
    Držite se!
    Ljudi, čuvajte se.
  • Veverica

    15.11.2021 14:15
    Samo najbolje
    Devojčici koja je sada bolje želim da bude sasvim dobro i da joj se ostvari želja da što pre ode kući! Bebici isto želim da pobedi i da izraste u dobrog čoveka. A svima poručujem da se vakcinišu i da tako doprinesu suzbijanju ove pošasti, naročito mladima, bez njih nema budućnosti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija