Frilenseri: Vlada pristala da produži trenutno poresko rešenje na sledeću godinu

Vlada Srbije prihvatila je predlog Udruženja radnika na internetu da se trenutno poresko rešenje produži do donošenja novog zakona, najkraće još godinu dana.
Frilenseri: Vlada pristala da produži trenutno poresko rešenje na sledeću godinu
Foto: Pixabay

Prethodno su se frilenseri oglasili budući da se bliži 31. decembar, kad ističe rok koji je propisan izmenama Zakona o porezu na dohodak građana za definisanje konačnog rešenja za oporezivanje ove grupe radnika.

U udruženju su napomenuli da je bilo "od izuzetne važnosti da u novom zakonu koji sa primenom počinje 1. januara stoje isti uslovi".

"Vlada će na narednoj sednici u četvrtak predložiti amandman koji produžava važenje postojećih uslova na narednu godinu. Očekuje se da nove izmene Zakona o porezu na dohodak građana budu usvojene u Skupštini sledeće nedelje", navode u Udruženju radnika na internetu nakon sastanka u Vladi.
 
Napominju da će se članstvo večeras na sastanku u 20 časova na platformi Discord izjašnjavati o ovom rešenju.
 
"Smatramo da radnici na internetu 1. januar ne mogu dočekati uz pristajanje na najgoru poresku računicu po kojoj je neoporeziv deo prihoda samo 18.300 dinara, a davanja državi, uz pun iznos poreza i doprinosa, većini frilensera obuhvataju preko 50 odsto zarade", saopštilo je udruženje prošle nedelje, uz napomenu da su mnogi frilenseri izgubili poslove, da su im se prihodi značajno smanjili, dok je konkurencija sve veća u uslovima pandemije.
  • Nemanja

    17.11.2021 17:48
    @Gox

    Ni neotkrivena plemena u dubini Amazona nisu 100 godina iza Srbije po bilo čemu. I ne moramo mi nigde da idemo, samo da sačekamo da Srbija ode, a umesto nje se ovde vrati civilizacija.
  • Bojan

    17.11.2021 15:17
    Tri vesti ispod ove članak o tome kako SPC ne samo da ne plaća svoje poreske obaveze nego još i država uplaćuje doprinose popovima, što kultisti pravdaju time što crkva nije nazad dobila delić svojih poseda - a onda ovde histerišu što neko ko iz svojih sredstava stvara vrednost a NE MOŽE da se registruje kao preduzetnik plaća mrvicu manje od njih.
    Realno svako ko može treba i mora da zakine pare ovoj državi, ionako će ih ona spiskati na gluposti.
  • Gox

    16.11.2021 16:24
    idite van ako hocete
    @miki, svaka cast za komentar!
    Vidim da mnogi ovde spominju Makedoniju, Austriiju... tamo je bolji sistem i bla bla.. Pa sta cekate? Sto ne idete tamo kada ovde ne valja?
    A, da.... mozda zato sto biste tamo platili bar jos +200% vise na sve druge dazbine i na sveukupne poreze, smestaj, cene usluga i slicno? O Makedonskom i Bugarskom "sistemu" necu ni da govorim, oni su jos 100 godina iza Srbije po mnog cemu.
    Tako da - platite lepo sta dugujete i budite srecni sto ste se do sada provlacili nezapazeni.
    A majstoti i svi oni moji rade na crno - doci ce i njihovo vreme pa ce i oni kukati za neplacene poreze. Videcete ... samo je pitanje vremena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.