FakeNews Tragač: Ne, Putin nije citirao Vučića na Instagramu

Informaciju da je ruski predsednik Vladimir Putin citirao Aleksandra Vučića na svom Instagram profilu preneli su Kurir, B92, Informer, Srbija danas, Pink, Blic, Novosti, 24 Sedam, Red Portal i Vesti.

Međutim, prema zvaničnom sajtu predsednika Rusije, on ima Tviter i Jutjub nalog, ali ne i Instagram, navodi FakeNews Tragač.

Instagram nalog koji je preneo vest o Vučiću, a koji su naši mediji citirali, nije verifikovan. U opisu profila korisnici se pozivaju da pošalju direktne poruke ako žele saradnju, što ukazuje na to da je ovo samo fan-stranica Vladimira Putina. 
Korisničko ime i profilna fotografija na Instagramu potpuno su različiti od onih sa zvaničnog Tviter naloga. Na navodnom Putinovom Instagram nalogu nalazi se profilna fotografija Putina i medveda, dok je na verifikovanom Tviter nalogu grb, a na Jutjub nalogu fotografija Kremlja.
 
Ovaj ’lažni’ Putin nije jedini ovakav nalog na Instagramu, jer postoje i drugi, od kojih neki imaju i znatno više pratilaca. Međutim, nijedan od tih naloga nema zvaničnu verifikaciju, navodi FakeNews Tragač.
 
Putin je već pokazao ne samo nezainteresovanost već i animozitet prema najpopularnijim stranim društvenim mrežama, a agencija Tas je početkom godine citirala njegovog glasnogovornika, prema čijim rečima Putin ne planira da otvara sopstvene naloge na društvenim mrežama. 
 
Kako Peskov kaže: "Predsednik neće da gubi vreme na upravljanje nalozima na društvenim mrežama. On takođe ne želi, na primer, da ja, njegov glasnogovornik, upravljam njegovim nalogom za njega. On veruje da bi to bilo pogrešno".
 
Ovo nije prvi slučaj da je javnost poverovala u lažni profil s imenom Vladimira Putina, pa je Tviter već ranije, 2018. godine, ugasio jedan profil koji se lažno predstavljao.
  • Nikola

    16.11.2021 08:16
    Ma ne samo Putin, i Biden, Papa, Merkel, Macron. Pitajte Vu Lina i Premijerku, i naravno PINK!
  • Marko, Liman

    16.11.2021 01:02
    Neka bofl bezbenjačka stranica u svrhu pumpanja sns mozgića.
  • NKNS

    15.11.2021 23:01
    Svi rezimski mediji ushiceno preneli da je brutalni diktator pohvalio decka koji obecava u njegovoj diktatorskoj karijeri. A narod treba da se time odusevljava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija