Vučić: Daćemo 10 miliona evra za odbojkaške, vaterpolo i rukometne klubove i borilačke sportove

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio da će država do kraja godine dati 10 miliona evra za pomoć odbojkaškim, vaterpolo i rukometnim klubovima, kao i za osam borilačkih sportova.
Vučić: Daćemo 10 miliona evra za odbojkaške, vaterpolo i rukometne klubove i borilačke sportove
Foto: 021.rs
On je objasnio da će ta sredstva biti obezbeđena iz tekuće budžetske rezerve i novca koji nije utrošen.

"Sad ćete tek da vidite kakvo "čašćavanje" sledi. Potrošićemo 10 miliona evra za odbojkaške, vaterpolo i rukometne klubove, kao i za osam borilačkih sportova. Možete da mislite šta je to za te male sportove, sve prvoligaške i drugoligaške klubove. Zašto i prva i druga liga, zašto sve pomažemo, zato što hoćemo širom Srbije dobiju novac za svoje klubove, da mogu da finansiraju i da podstičemo mladost da se bavi sportovima", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje o nagradi od milion evra za fudbalere zbog plasmana na Svetsko prvenstvo.

Vučić je dodao da je imao dovoljno hrabrosti da uđe u avion i da im kaže "idemo da pobedimo, kada niko nije očekivao".
 
"Kada su svi već spremili papir i olovku i da kuckaju u svoje telefone kako je baksuz kriv što smo izgubili. I onda su se u čudu našli što smo pobedili u nemogućoj utakmici u nemogućim uslovima kada niko nije očekivao", ocenio je Vučić.
  • lazo

    19.11.2021 12:07
    ovaj deli ko svoje
    nasledje,a u stvari crk-mis
  • Dejan

    19.11.2021 10:10
    Propast
    Dok našu decu lečimo sms porukama predsednik daje budžetske novce sportskim klubovima legalnim peračnicama novca. Svako veće JP je sponzor nekog s.kluba da bi na taj način izvlačili pare iz tih preduzeća pod maskom drustvene odgovornosti, umesto da ta sredstva koriste za investicije i stručno usavršavanje zaposlenih.
  • a jel

    19.11.2021 07:13
    a jel može umesto toga neki vrtić možda? ne mora baš za svu našu decu, ali bar za poneko dete, makar i od roditelja funkcionera, samo da se ne krljaju 40oro u 50m2

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija