Mladićima romske nacionalnosti u Smederevskoj Palanci zabranjen ulazak u klub

Alijansa protiv diskriminacije Roma, koju čini devet nevladinih organizacija iz cele Srbije, pozivala je danas nadležne da reaguju zbog diskriminacije Roma i Romkinja u Smederevskoj Palanci.
Mladićima romske nacionalnosti u Smederevskoj Palanci zabranjen ulazak u klub
Foto: Pixabay
Kada je grupa momaka romske nacionalnosti, u noći između 13. i 14. novembra, pokušala da uđe u noćni klub "Jalousie - Gentleman Club", poznat i kao Diskoteka MB u Smederevskoj Palanci, ulaz im nije dozvolio vlasnik kluba, saopštila je Alijansa.
Mladići su pripadnicima obezbeđenja i vlasniku lokala pokazali kovid propusnice i lične karte, ali im je ulaz zabranjen uz obrazloženje da je Romima inače zabranjen ulazak u lokal i da im "crni ljudi ne trebaju kao gosti diskoteke".
Slučaj je prijavljen Policijskoj stanici u Smederevskoj Palanci i očekujemo da nadležni pokrenu proces istrage i procesuiranja, kao i da se oglase nezavisne institucije - Poverenik za zaštitu ravnopravnosti i Zaštitnik građana, navedeno je u saopštenju Alijanse. 
 
LSV: Nadležni da otkriju ko je sprečio Rome da udju u kafić
 
Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Marton zatražio je danas da nadležni organi pod hitno informišu javnost o incidentu koji se tokom proteklog vikenda dogodio u Smederevskoj Palanci.
 
"Smatramo da je ovakvo postupanje nedopustivo, protivustavno i protivzakonito. Pozivamo nadležne državne organe da pod hitno rasvetle ovaj dogadjaj, osude ga, a odgovorne pojedince sankcionišu u skladu sa zakonom", naveo je Marton.
  • Lazar

    22.11.2021 13:03
    Realna situacija
    Kao zitelj Smederevske Palanke hteo bih da naglasim da dotičnima nije zabranjen ulaz jer su romi već zato što su pravili probleme a to sto su oni romi a vi to svi stavljate u prvi plan, to nema veze sa vezom
  • Aha

    17.11.2021 21:28
    ...
    Dakle njegov klub njegova pravila... svidela se nekome ili ne.
  • Leka

    16.11.2021 23:04
    Nema apoteka
    Otišlo je predaleko. Nema nama pomoći. Decenija raspirivanja mržnje, podela, nacionalizma, šovinizma nezaustavljivo vuče ispod dna koje smo dotakli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija