Manojlović: Ako RTS ne pusti reklamu protiv kompanije Rio Tinto - protest 19. novembra

Direktor kampanje "Kreni - Promeni" Savo Manojlović izjavio da je RTS bez objašnjenja otkazao sastanak zakazan za danas o reklami protiv iskopavanja litijuma i namera kompanije "Rio Tinto".
Za snimanje i emitovanje ove reklame građani su prikupili novac.
Manojlović je ispred zgrade RTS-a rekao da je juče dobijena informacija da reklama samo treba da se pošalje i da je "agencija bukirala termin", ali da se na sastanku koji je trebalo da se održi u RTS-u, bez objašnjenja niko nije pojavio.
On je rekao da je zakazan novi sastanak, i to u Hilandarskoj ulici, na kome očekuje da će biti rečeno "zašto nije ispoštovana procedura", kao i da će ukoliko reklama ne bude puštena, ispred zgrade RTS biti organizovan protest 19. novembra u 19 sati, na kome će biti emitovana i reklama.
 
"RTS je pred izborom. Ili će javni servis zaštititi javni interes građana ili ćemo protestovati zato što se ta prava krše", rekao je Manojlović.
 
Dodao je da će reklama biti emitovana preko društvenih mreža.
 
Manojlović je rekao da su novac za izradu i emitovanje reklame protiv iskopavanja litijuma u Srbiji skupili građani pojedinačnim donacijama.
  • Odbranimo Sodros

    19.11.2021 10:03
    RUDNIKA NECE BITI
    RUDNIKA NECE BITI
    ili da poginemo sporom smrcu od zatrovanosti ili da poginemo ruseci sve one koji nam dovode razne Rio Tinte!
  • ne pitam se

    17.11.2021 21:16
    čitam
    i za nju i za RT je rudnik gotova stvar
    https://observatorial.com/news/economy/8087/mihajlovic-i-believe-that-rio-tinto-will-meet-environmental-standards-and-open-a-lithium-mine/
  • pitam se, ...

    17.11.2021 20:07
    gospođa ministarka
    ja se pitam da li je i onaj stan u Londonu deo ulaganja u rudnik i industrijski kompleks?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.