Počinje suđenje bivšem inspektoru SBPOK Goranu Papiću

U Višem sudu u Beogradu sutra bi trebalo da počne suđenje bivšem zameniku načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Goranu Papiću, optuženom za tzv. trgovinu uticajem.
Počinje suđenje bivšem inspektoru SBPOK Goranu Papiću
Foto: Pixabay
Optužnim predlogom Višeg javnog tužilaštva, Papić se tereti da je u aprilu 2020. godine, mimo procedura, urgirao da se Marku Miljkoviću, sada osumnjičenom za organizovanje kriminalne grupe, odmah vrati privremeno zaplenjeni blindirani automobil.
Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.
Za krivično delo trgovina uticajem za koje se Papić tereti, zakonom je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.
 
Tužilaštvo je u optužnom predlogu zatražilo od suda da mu izrekne kaznu u skladu sa zakonom i kao i meru bezbednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti.
 
Papić je bio uhapšen 9. marta, a pritvor mu je ukinut 29. aprila i sada se brani sa slobode. Na saslušanju kod tužioca negirao je izvršenje krivičnog dela.
 
MUP je ranije saopštio da se Papić sumnjiči da je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd, da se licu koje je sada u pritvoru, odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto.
 
Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.
Miljković je zajedno sa Veljkom Belivukom optužen da je organizator kriminalne grupe koja se sumnjiči za zločinačko udruživanje, pet teških ubistava, preprodaju droge, držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.