Đaci u svim školama od ponedeljka u klupama

Od ponedeljka, 22. novembra, u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji učenici će pohađati nastavu po prvom, neposrednom modelu.
Đaci u svim školama od ponedeljka u klupama
Foto: 021.rs

To znači da će svi učenici biti u odeljenju, izjavio je danas za RTS pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje Milan Pašić.

On je rekao da je u četvrtak održana sednica Tima za škole gde je utvrđeno da je došlo do postepenog poboljšanja epidemijske situacije i ubrzanog smanjenja broja pozitivnih slučajeva, što je ohrabrujuće.
"Nažalost, opšta stopa pozitivnih je i dalje velika. Verujem da su i dosadašnje mere dale rezultate", rekao je Pašić.
 
Dodaje da se inspekcija šalje kako bi se proveravalo kako se poštuju mere i naglašava da škola nije mesto transmisije virusa, ali da mere moraju da se poštuju.
 
Govoreći o raspustu, kaže da nije bilo još reči da li će raspust biti produžen ili pomeren i to će biti tema na sednici Kriznog štaba.
 
On je objasnio da se neposredni model nastave neće primenjivati u onim odeljenjima koja su podeljena, pa idu na kombinovani model ili na onlajn.
 
"Imali smo 11 odeljenja koja su prešla na onlajn, 88 odeljenja se podelilo na grupe A i B i šest od tih podeljenih je prešlo na onlajn. To su mali procenti", naveo je Pašić.
  • Lejla

    20.11.2021 01:36
    Fakulteti
    A FTN ne radi li ne radi i nikom nista. Svi mogu da rade manje ili vise po raznim modelima , a FTN bas nista. Da li je moguce da oni mogu da ne rade skoro 2 godine i primaju platu? Ili mozda ne primaju platu?
  • Ilija

    19.11.2021 21:12
    To sa grupama je čisto zajebavanje. Mislim, svaka čast Bučiću ali ovo nema smisla. Škole nisu mesto transmisije virusa? Otkud to znate? Zašto se onda nose maske?
  • milic

    19.11.2021 19:42
    skola
    Da vide Beoooogradjani kako je sa 30+ ucenika u ucionici , ajmo povlasceni

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.