Vučić: Ne razumem smisao kampanje protiv Linglonga, da rasterujem investitore neću

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da "ne razume smisao medijsko-političke kampanje protiv kineske kompanije Linglong u Zrenjaninu".
Vučić: Ne razumem smisao kampanje protiv Linglonga, da rasterujem investitore neću
Foto: 021.rs
Na pitanje novinara šta je sa vijetnamskim radnicima koji rade za kinesku kompaniju Linglong, rekao da je "na pritisak poslata inspekcija i da je utvrđeno da su uslovi smeštaja loši, ali da će se napraviti bolji".
 
"Poslali smo inspekciju zbog pritiska i utvrdila je da su loši uslovi, ali će se popraviti", rekao je Vučić.
Dodao je da se "kampanja protiv Linglonga vodi godinu dana, a da se vodila i protiv svih kineskih kompanija".
 
"Šta hoćete, da uništimo investiciju od 900 miliona dolara. Gledaćemo da pomognemo i vijetnamskim radnicima, a da rasterujem investitore neću", rekao je Vučić.
Naveo je da je "tražio, molio svakoga u svetu tri i po godine da preuzme Železaru u Smederevu koja nije radila i svakog meseca se gubilo 10-12 miliona dolara".
 
"Jedva smo namolili predsednika Si Đinpinga i danas u Železari radi 5.500 radnika koji generišu još 10.000 radnih mesta", rekao je Vučić. Dodao je da je "onda krenula kampanja i protiv Ziđina i to ne samo medijska kampanja, već medijsko-politička, a krenula je čak i iz države uprave".
 
Kompanija Ziđin će, kako je rekao, do kraja godine da ubaci filtere "koje mi nismo uspeli da ubacimo" da bi vazduh bio neuporedivo čistiji.
 
"Vi vidite svakoga dana tu patološku potrebu da progonimo one koji su nas bukvalno spašavali i danas nas spašavaju", rekao je Vučić.
 
Istakao je da "ga baš briga za sve pritiske" i upitao šta finansira državu ako ne fabrike.
  • predrag

    23.11.2021 13:05
    Koliko puta sam slikao kranove iznad glava prolaznika u gradu i slao na 'gledalac reporter' ..ali nista, investitori su iznad zakona.
    Otimaju se svi za vlast, a nesposobni da vode privredu, nego se sve svodi da izmolis nekoga spolja - ali zarada ide njemu, a ne drzavi.
    Tu je razlika npr izmedju Tinta i Kolubare. Posle ti sam odredjujes cenu struje, a ne stranci.
  • Na prste

    22.11.2021 11:22
    dve ruke
    Ukljucujuci i najgori olos i opake krimose mogu se izbrojati oni koji nisu pomislili da takvo tretiranje siromasnih vijetnamskih vojnika je sramota, greh i zlocin. Predsednk je prvi od tih 20, samo da ne bude on sada ponovo uzidan u ona apsolvirana srpska tri prsta i - nema predaje!
  • Dr

    22.11.2021 10:38
    Zvala
    I da hoces ne smes, stisli sa svih strana, ima da padnes zbog svojih prijatelja Kineza i Rusa, kad se to desi napravice se najveca zurka u istoriji Srbije ! I slavice se svake godine vatrometom !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.