Belivukovoj grupi produžen pritvor

Specijalni sud u Beogradu produžio je danas pritvor Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću, kao i za još 23 pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe, koja se tereti za najteža krivična dela.
Belivukovoj grupi produžen pritvor
Foto: 021.rs (arhiva)

Trojica optuženih u ovom slučaju nisu u pritvoru, a dvoje se nalazi u kućnom pritvoru od prošlog meseca.

Pritvor je optuženima produžen zbog opasnosti od bekstva, opasnosti da će uticati na svedoke, da će u kratkom roku ponoviti krivično deo i zbog uznemirenja javnosti.
Na ovo rešenje suda okrivljeni imaju pravo da u roku od tri dana podnesu žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.
 
Belivuka, Miljkovića i još 28 pripadnika njihove grupe uskoro očekuje početak suđenja za pet brutalnih ubistava, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje oružja, silovanje i otmicu.
 
Belivuk je optužen za pet, a Marko Miljković za četiri ubistva. Za ova ubistva optuženo je još 11 pripadnika grupe.
 
Dokazi protiv ove grupe zaplenjeni su mahom sa aplikacije "Skaj" za mobilne telefone, među njima audio i video snimci, kao i fotografije brutalnih ubistava, a putem međunarodne pravne pomoći one su iz Francuske dostavljeni našim pravosudnim organima.
 
Grupa se tereti da je od početka 2019. do hapšenja u februaru ove godine delovala pod velom Partizanove navijačke grupe "Principi".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija