Univerzitet "Union-Nikola Tesla": Troje uhapšenih nisu zaposleni na našem univerzitetu

Univerzitet "Union - Nikola Tesla" demantovao je da su G.K, A.K. i M.A, za koje je MUP saopštio da su uhapšeni zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja, zaposleni na tom univerzitetu.
Univerzitet "Union-Nikola Tesla": Troje uhapšenih nisu zaposleni na našem univerzitetu
Foto: Pixabay (ilustracija)

Univerzitet "Union - Nikola Tesla" u saopštenju negira da su na univerzitetu zaposleni G.K. (48), osoba za koju je MUP naveo da je uhapšena u svojstvu odgovornog lica univerziteta, kao i A.K. (28) i M.A. (35), za koje je iz MUP saopšteno da su uhapšeni u svojstvu zaposlenih na univerzitetu.

Univerzitet je saopštio da je "naneta velika šteta, tako što je doveden u kontekst sa aktuelnim hapšenjem 17 osoba zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja".

"Pod punom materijalnom i moralnom odgovornošću izjavljujemo da navedena osoba nije odgovorno lice univerziteta, odnosno da osobe koje su navedene nisu zaposlena na univerzitetu, te da univerzitet nema nikakve direktne veze sa sumnjama koje su izrečene, a što ostavljamo nadležnim institucijama da se izjasne", stoji u saopštenju.
 
Univerzitet navodi da je "i u interesu svih, kako profesora tako i studenata, da se ovaj slučaj rasvetli".
  • Pera

    26.11.2021 13:15
    Obrazovanje
    Civilizacijska tekovina društva, jeste obrazovanje. Nažalost ovi prostori su 60-tak godina bili van ovih normi civilizacijskih tekovina i u obrazovanju, jer je postojalo društvo sa jednoumin sistemom u društvu, samim tim i u obrazovanju.
    Vlasnička filozofija pojimanja kapitala obrazovanja i društvenih vrednosti, u uređenim društvima je imala svoje forme procedure, što su kao posledicu imale po svim kriterijumima najglednije univerziteske institucije. I u Evropi i Americi. Svi prestižni univerziteti i Evropi i Americi imaju u osnovi osnivački kapital poslovnih ljudi koji su stvarali društva korz vekove.
    Nažalost 60 godina ovim prostorima je ostavlio trajne posledice na društvo u celini, tako da je obrazovanje ne može da trpi tranzicijone posledice formiranja civilizacijskih vrednosti i u ovom periodu.
    Upravo formiranje i pojavljivanje Univerziteta u Srbiji 90-ih i početkom 20-ih trebalo je da bude upravo prvi korak u selektiranju takvih institucija i postizanju Evropksih standarda za buduće generacije. Međutim mi smo jedina zemlja u jugoistočnoj Evropi u kojoj postoji opasnost da tranzicija bude trajni period. Sve zemlje koje su se prikljucile Evropskoj Uniji svoj tranziciju i u obrazovanju su obavile u 10 godina, a Srbija nažalost svoju tranziciju i dalje sprovodi već 30 godina, i ne zna se kraj.
    Svi vi mi...Koji kritikujemo i privatne i državne fakultete i privatni usvojinu i državnu usvojinu, morali bi da se zapitamo koji sistem bi nama Srbima odgovaralo.
  • Laloš

    21.11.2021 18:17
    Ako želiš da uništiš neku naciju uništi mu obrazovne ustanove.
  • Dušan

    21.11.2021 17:10
    Zapažanje
    Pojedini studenti fakulteta Union- Nikola Tesla pričaju da ispite nije položio samo onaj student koji nije izašao na ispit.
    Sramote ime Nikole Tesle.
    Proveriti sve diplome i način polaganja ispita.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.