Lečić: Neće biti lako skidanje nepravedne ljage sa mog imena

Glumac Branislav Lečić saopštio je da se protiv njega vodi, kako je rekao, najbrutalnija kampanja, navodeći da je uslov pravne države poštovanje pravosudnih odluka.
"Nakon svega, posle pravosnažne odluke i Apelacionog javnog tužilaštva, jasno je bilo da neće biti lak proces skidanja užasne i nepravedne ljage sa mog imena. Bio sam spreman na to, ali ne i na ovo besprizorno ponašanje na koje sam prinuđen da odreagujem", naveo je Lečić.
On je dodao da je "pravosnažnom odlukom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu utvrđeno da nikakvog silovanja, ni sile, nije bilo i da je Danijela Štajnfeld iznela neistine".
Ekipa predstave "64" autorke Tene Štivičić, u režiji Alise Stojanović i produkciji Atelja 212 iz Beograda, odustala je pre dva dana od učešća na Susretima pozorišta/kazališta u Brčkom, pošto je član festivalskog žirija glumac Branislav Lečić, za koga su naveli da se u medijima bavi maltretiranjem koleginice Danijele Štajnfeld i da ga ne mogu smatrati osobom koja može da ocenjuje njihov rad.
 
Sa festivala su se, nakon toga, iz istog razloga povukli reditelj predstave "Šindlerov lift", Kokan Mladenović i pisac Darko Cvijetić.
 
Mladenović i Cvijetić su u poruci organizatorima ove manifestacije naveli da su se radovali što će predstava učestvovati na festivalu, ali da su onda saznali da je Lečić član žirija susreta pozorišta u Brčkom.
 
"Branislav Lečić nije osuđen po optužbama za silovanje naše koleginice Danijele Štajnfeld, ali je sve u vezi tog slučaja stavilo, u najmanju ruku, ogromnu moralnu hipoteku nad njegov lični i umetnički integritet", naveli su Mladenović i Cvijetić.
  • Moj stav

    22.11.2021 09:51
    ...
    Pa eto, sad ne moraš da glumiš samo pred kamerama i publikom. Možeš ko predsednik da glumataš non-stop gde god i kad god.
  • Rasa sa salasa

    22.11.2021 09:20
    Kakav odvratan čovek. Oduvek i bio.
  • @Salle

    22.11.2021 01:00
    prijatelju nisu ti to botovi
    , to su ti Lekini svedoci...mislim da ih je Petričić tako nazvao

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.