Vulin: Pijanim i drogiranim budalama koje izazovu saobraćajnu nesreću suditi za pokušaj ubistva

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je na obeležavanju Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda na beogradskom Trgu republike rekao da se zalaže za oštrije kaznene mere.

Naveo je da se zalaže za to da se pijanim i drogiranim vozačima koji izazovu saobraćajnu nesreću sudi kao za pokušaj ubistva.

"Kaznena politika mora značajno da se pooštri, možda neće spasiti svaki život u saobraćaju, ali će dati bar koliko-toliko satisfakciju porodicama onih koje su ubili. Smatram da svakoj pijanoj, svakoj drogiranoj budali, baš kao svakom đubretu koje proda drogu maloletniku treba da bude suđeno za pokušaj ubistva", rekao je Vulin.

Vršilac dužnosti direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Duško Pešić podsetio je da je devedesetih godina u Srbiji u saobraćajnim nezgodama stradalo godišnje oko 2.000 ljudi, a sada strada manje od 500.
 
"Prošle godine je poginulo 492 ljudi. To je bila godina korone i manje smo se kretali, manje smo vozili, međutim taj trend opadanja se nastavlja. Ove godine je poginulo 430 osoba, 11 je manje stradalih ako uporedimo sa istim periodom prošle godine", rekao je Pešić.
 
Saša Stanković, otac dečaka koji je nastradao prošle godine na pešačkom prelazu na Petlovom brdu, rekao je da čovek koji ga je udario nije čak ni izašao da mu ukaže pomoć.
 
"Kao što je ministar Vulin rekao, svi koji su popili ili su bahati treba da odgovaraju za svoja dela u saobraćaju. Da ne sedaju za volan, najbolje je da sednu u taksi. Ljudski život ne može da se plati", kazao je Stanković.
  • Ružica

    22.11.2021 13:11
    kazniti
    Kazniti adekvatno, a pre svega zauvek oduzeti vozačku dozvolu i naravno, ne sakrivati ,,minute,, sa nadzornih kamera.
  • влајко

    22.11.2021 07:14
    koga hapsiti

    Ко је друштвено опасан:
    онај ко је пијан или онај ко је продао "алкохол"?
    ко кривично одговара: продавац или пијанац ?
    ко спортисте бивају дисквалификује због употребе "дроге"
    што "држава" не дисквалификује оне који нису спортисти?

  • Bogi

    22.11.2021 06:42
    Mišeluk
    Pa niste sposobni da zabranite sakodnevno i svako večernje divljanje na mišeluku pored kovid bolnice gde se 400 ljudi bori za život i sluša turiranje, drifrovanje i ostale motoraške svinjarije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.