Aida Ćorović o uništavanju table Aćif efendije: Nacisti su nacisti, ma koje da su nacionalnosti

Aktivistkinja Aida Ćorović poručila je da su nacisti nacisti, ma koje da su nacionalnosti i da su za nju oni svi isti.
Aida Ćorović o uništavanju table Aćif efendije: Nacisti su nacisti, ma koje da su nacionalnosti
Foto: Medija centar Beograd

P. M. iz Novog Pazara pokušao je u subotu oko 22 sata da uništi tablu Aćif efendije u Ulici 28. novembra u Novom Pazaru, a potom se potukao sa grupom mladića. Ubrzo je reagovala policija koja je privela muškarca koji je pokušao da uništi tablu.

"Nacisti su nacisti, ma koje da su nacionalnosti, za mene su svi isti. Selektivnost i pristrasnost prema ‘herojima’ iz sopstvenih redova nas neće daleko odvesti", kaže za nova.rs Aida Ćorović, koja je nedavno bacila jaja na mural Ratka Mladića u Njegošovoj ulici u Beogradu, zbog čega je bila privedena. 

"Bošnjacima samo može da služi na sramotu da su za svog heroja prigrlili čoveka koji ih jeste odbranio od četničkog pokolja, ali, bio je kolaboracionista nacističke vlasti, proterivao srpske porodice iz Novog Pazara, za šta imamo još živih svedoka, potkazivao jevrejske porodice, od kojih su mnogi ubijeni na Starom sajmištu. Za njegova zlodela, suđeno mu je nakon Drugog svetskog rata i ubijen je kao izdajnik", navodi Ćorović.
 
Kako kaže, "licemerje će nam glave doći, a sram bilo svakoga ko podržava nasilje". 
 
"Niste ništa bolji od dripaca koji podržavaju Mladića i ovim činom gubite pravo da ukazujete na zločine drugih, jer niste u stanju da vidite zločince u sopstvenim redovima", poručila je Aida Ćorović za nova.rs.
 
Podsetimo, Aćif Hadžiahmetović, poznat i kao Aćif Bljuta, među bošnjačkim pristalicama i kao Aćif efendija, bio je albanski političar iz Sandžaka u Kraljevini Jugoslaviji tokom međuratnog perioda i Drugog svetskog rata. Tokom međuratnog perioda bio je gradonačelnik Novog Pazara i zamenik predsednika regionalne političke partije muslimana Džemijeta. 
 
Posle invazije Sila osovine na Jugoslaviju za vreme Aprilskog rata 1941. Hadžiahmetović je postavljen za gradonačelnika Novog Pazara. Krajem rata, partizani su ga streljali zbog saradnje sa okupatorom i masovnih ratnih zločina nad Srbima i ubistava onih Albanaca i muslimana koji su bili protiv njegove vlasti.
 
On je u avgustu 2012. godine, kada je Bošnjačko nacionalno veće obeležavalo godinu znamenitih ličnosti iz bošnjačke istorije, u centru Novog Pazara dobio spomen ploču.
  • Autofil

    23.11.2021 13:20
    Istina
    Zločinac je svako ko je ikad uzeo pušku pošao u rat. Od njih su samo veći koji su ratove proizveli i vodili šaljući zidu decu da ginu.
  • Izdajnik

    22.11.2021 12:41
    Normalni i razumni komentari dobijaju minuse.
    Zar ovde treba i dalje da zivim?
  • Buric

    22.11.2021 11:45
    5G
    Zanimljivo da agencije velike i nedodirljive USA saopstavaju svaku njenu aktivnost kao dogadjaj koji je tesno vezan sa ime srbija ili se naziva srpskim.Lukavo se to sve odvija, sve na teret drzave i 95%% naroda koji ni nezna gde je njegoseva ulica u beogradu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.