BIRODI podneo prijavu protiv TV Pink zbog priloga o Linglongu

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) objavio je na svom Tviter nalogu da je Regulatornom telu za elektronske medije (REM) podneo prijavu protiv RTV Pink.
BIRODI podneo prijavu protiv TV Pink zbog priloga o Linglongu
Foto: Pixabay (ilustracija)

Prijava je, kako navode, podneta zbog priloga novinarke Gordane Uzelac o vijetnamskim radnicima angažovanim na izgradnji fabrike guma Linglong u Zrenjaninu.

Prilogom TV Pink je, kako ocenjuju, prekršen Član 47 Stav 1 Zakona o elektronskim medijima u delu istinitosti, objektivnosti i potpunosti.

Kako navodi N1, Uzelac je u svom prilogu, uz pomoć prevodioca kompanije Linglong, u krugu fabrike razgovarala sa radnicima koji su joj rekli da su zadovoljni uslovima rada i da im se zarade isplaćuju na vreme.
 
Novinarka Pinka je na kraju svog izveštaja ocenila da se protiv Linglonga već godinu dana "vodi neosnovana kampanja" i da je to "jedna od poslednjih kineskih investicija koja se našla na meti hajke opozicije i njihovih medija".
 
Podstimo, radnici su drugim medijima posvedočili da nemaju dovoljno tople vode, niti čiste vode za piće, kao i da često imaju problema sa nestankom struje. Pasoše im je, kako su rekli, uzeo poslodavac, a pojedini su se žalili i da im kasne plate.
 
Nakon izveštavanja medija o lošim uslovima u kojima borave radnici iz Vijetnama, deo radnika je premešten u Kaštel Ečka, koji fukncioniše kao hotel sa tri zvezdice, a vraćene su im i putne isprave.
  • Moj stav

    22.11.2021 09:31
    ...
    Za mentalne deponije tv pink i happy i sl. televizije nadležnost treba da preuzme Javno Komunalno Preduzece .
  • Baba Draginja

    22.11.2021 07:43
    Istina je kao voda...
    ...uvek negde procuri.
    Zato novinarko TV Pinka:
    SEDI, JEDAN!!!
    Nista nije ruzicasto, sem naziva vase televizije.

  • Booro iz Pobede

    22.11.2021 06:37
    Bez naslova
    Zaboravicemo mi sve Goci Uzelac, obecavamo, samo uriniraj po nama slobodno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.