Uhapšeno 13 osoba u slučaju nelegalne gradnje na Paliluli

Policija u Beogradu uhapsila je 13 osoba zbog sumnje da su malverzacijama omogućili izgradnju više ilegalnih objekata na teritoriji beogradske opštine Palilula, saopšteno je danas iz MUP-a.
Uhapšeno 13 osoba u slučaju nelegalne gradnje na Paliluli
Foto: Pixabay (ilustracija)

Uhapšeni su odgovorno lice Gradske opštine Palilula V.Ć. (69), koji se tereti za krivično delo trgovina uticajem, kao i građevinski inspektori M.L. (59), osumnjičen za krivična dela trgovina uticajem u pomaganju i zloupotreba službenog položaja, Đ.R. (62), G.P. (52), B.C. (52) i Z.P. (52), osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja.

Uhapšeni su i investitori S.H. (40), S.S. (51), M.B. (70), T.D. (48), A.V. (62), V.Ž. (49) i Ž.L. (42), koji se terete za trgovinu uticajem.

Krivičnom prijavom biće obuhvaćena i dva bivša odgovorna lica opštine Palilula, koja su odranije u pritvoru, dok se za jednim investitorom intenzivno traga, navodi MUP.
 
Podsećamo da je jedan od ranije uhapšenih i predsednik opštine i funkcioner Srpske napredne stranke Aleksandar Jovičić. 
 
Odgovorna lica opštine Palilula terete se da su, od jula 2016. do novembra 2018. godine, uzimala novac od investitora kako bi uticala na inspekcijske organe i na taj način im omogućili da nelegalno izgrade objekte na teritoriji te opštine.
  • Marta

    22.11.2021 18:48
    NS
    Dodjite u Ribnjak da vidite sta je nelegslna gradnja!
  • Pike

    22.11.2021 17:24
    Rusenje ili dogovor?
    To znaci da ce nelegalni objekti svi biti sruseni?

    Kako da ne.

    Platice kome treba i to je to.
  • junak

    22.11.2021 17:05
    jos
    Jos puta 10-15 ovakvih slucajeva da se resi,
    i da se dovedu u red institucije vezane za prostorno planiranje i urbanizam,
    i da se zakon prilagodi gradjanima i gradu/selu umesto investitorima.

    Onda mozda bude bolje. Do tada, mozemo samo da se klanjamo investitorskoj kreativnosti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.