Vučić: Razmatramo izgradnju nuklearke

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija razmatra mogućnost izgradnje nuklearne elektrane.
Vučić: Razmatramo izgradnju nuklearke
Foto: 021.rs
Dodao je da se o tome konsultuje sa Ruskom državnom korporacijom za atomsku energiju Rosatom.
Vučić je u intervjuu za Jutjub kanal Solovjev lajv rekao da Srbija nije razmišljala o tome ranije, ali da sada počinje ozbiljno da razmišlja.
 
Naveo je da postoji problem finansiranja jer, kako je naveo, velika nuklearka košta više od 10 milijardi, a da je Srbija odlučila da njen državni dug uvek bude manji od 60 odsto.
 
"Nikada ne smemo da ugrozimo budućnost naše dece zbog velikog državnog duga", istakao je Vučić.
 
Predsednik Srbije je rekao da se razmatraju mnoga pitanja zajedno sa Rosatomom.
 
"Da vidimo kako će to ići, ali su nam potrebne dodatne konsultacije sa našim ruskim partnerima, kako da radimo u budućnosti", rekao je Vučić.

Komentari 140

  • Sve stručnjaci

    01.12.2021 15:31
    @Vlada
    Oprostite što nisam odmah razumeo da ste egoistični, nevaspitani ološ sposoban samo da vređa svakoga sa mišljenjem drugačijim od svojeg, te uzaludno pokušao voditi konstruktivnu diskusiju zasnovanu na činjenicama. Ne znam zaista zašto sam bezrazložno optimistički očekivao drugačije, no bar ste svojevoljno potvrdili taj "kvalitet" kvazi-stručnjaka za sve grane nauke koji troše svoje nepresušno "znanje" na ovom mestu. Zaboravite da sam odgovorio na vaše obraćanje meni, i želim vam da u životu prođete tačno onako kako ste zaslužili vašim odbojnim ponašanjem. Srdačno.
  • Ex faca

    28.11.2021 20:03
    Hteo sam nešto da kažem ali sam toliko ogorčen da već mrzim i bolje da prećutim
  • @ja

    27.11.2021 14:16
    Vrhunac je ironije kada vi koji defetizam širite svakodnevno i godinama unazad mene optužite za defetizam. Slažem se da nam ne treba, treba da kada ugasimo elektrane na ugalj na šta nas tera EU zbog zagađenja da počnemo da struju uvozimo jer kapaciteta drugih nemamo, i to apsurdno od onih koji je proizvode upravo nuklearnim elektranama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.