ANKETA: Želite li nuklearku u Srbiji?

Srbija razmatra mogućnost izgradnje nuklearne elektrane, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić.
ANKETA: Želite li nuklearku u Srbiji?
Foto: Pixabay

Put od razmatranja do izgradnje je prilično dug.

Osim toga, Evropa je podeljena po pitanju korišćenja energije iz nuklearnih elektrana. 

I dok jedni ukazuju na njihovu efikasnost za svet koji troši mnogo energije, drugi, nakon nesreće u Fukušimi, smatraju da treba biti obazriviji.
 
Prema Vučićevim rečima, Srbija se o izgradnji nuklearke konsultuje sa Ruskom državnom korporacijom za atomsku energiju Rosatom.
 
U anketi glasajte da li ste za nuklearnu elektranu u Srbiji ili ne, a u komentarima možete da obrazložite svoj stav.
 
  • Ja

    27.11.2021 11:43
    Za neku novu modernu nuklearku koja ne zagadjuje - da.
    Nisam siguran da za sada ima komercijalno isplativih torijumskih reaktora, ima eksperimentalnih ali bolje da sacekamo pa da pravimo prvi na svetu komercijalni. I sto ne kazete ljudima, u jadru gde ima litijuma, ima i uranijuma.
    Eto otkud ideja za nuklearku.
  • bata iz Banata

    27.11.2021 09:26
    NO!
    Prvo valda treba da znamo koliko elektr. energije stvarno proizvodimo i koliko se stvarno trosi. Gubimo u transportu (navodno 11%, u Evropi 4%), zastarele masine, aparati u domacinstvu, kablovi brojila itd. Treba celu infrastrukturu popraviti i maksimalno sunce i vetar instalirati. Pa onda da vidimo. U EPS-u visak zaposlenih, treba ga reorganizovati i Nikako u Vojvodini - najbolje mesto za to je Novi Beograd!
  • Grubach

    26.11.2021 21:49
    Gradnja
    Pa di bre, kada vidim sto ne znaju sahovsku tablu da okrenu... Ko ce da gradi to bre?! Ko ce da radi u njoj? Kome gradimo? Inzenjerima iz Kine... a nasih "1000" ljudi ce da nosi nuklearni otpad i da radi u nehumanim uslovima sa pelenama... Pa na fabrici guma ste presli igricu ovo kasnije je sve samo flaf... Ako me razumete

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.