Ministri EU: Srbija mora još poraditi da se otvore klasteri

Srbija je ostvarila napredak, ali još ostaje da uradi dodatne korake, poput reforme ustava, da bi mogla očekivati otvaranje nekog klastera u pregovorima o članstvu s EU u decembru.
Ministri EU: Srbija mora još poraditi da se otvore klasteri
Foto: 021.rs

To je danas ocenjeno na zasedanju šefova diplomatija Evropske unije, rekao je slovenački državni sekretar za spoljne poslove Gašper Dovžan.

Dovžan je to rekao po završetku sastanka ministara inostranih poslova EU od kojih su, kako je objasnio, "zaista mnogi istakli da postoji napredak kad je reč o Srbiji i dali povoljne ocene".
 
Ali takođe je, po njegovim rečima, naglašeno da Srbija mora učiniti dodatne korake, kao što su recimo ustavne promene.
Šefovi diplomatija EU su istakli da je Unija opredeljena za proširivanje, preneli su novinarima Dovžan i evropski komesar za pravosuđe Didije Rejnders.
 
Rejnders je istakao da je u tom pogledu bio "veoma jasan pozitivan stav Evropske komisije", koji je ministrima podrobno izložio evropski komesar za proširivanje Oliver Varheji.
  • Neo NSovac

    23.11.2021 23:52
    Pitam se...
    ...koliko su se Rumuni, Bugari i Litvanci samo trudili oko otvaranju klastera?

    Ili su samo skinuli gaće ujka Semu i rekli "sipaj derane, ne štedi"?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.